Studio Paramount se před nějakou dobou pochlubilo trailerem na zbrusu novou akční komedii, která ponese název Run & Gun. Děj se zaměří na bývalého kriminálníka Raye (Ben Milliken), který se rozhodl, že životu zločince dá navždy sbohem, aby mohl trávit čas se svými milovanými. A zprvu se zdá, že vše půjde dobře. Z Raye se stal poctivý dobrák, který si na předměstí žije poklidným a spokojeným životem. Nic však netrvá věčně. Raye si totiž vyhlídne jistý zločinecký gang, který se dozví o jeho uličnické minulosti, přičemž ho následně začne vydírat, aby pro něj vykonal jednu nebezpečnou prácičku. 

Jeho úkolem bylo získat jakýsi tajemný balíček, nicméně Ray je následně zrazen a málem zabit nebezpečným zabijákem, kterého na něj gang poštval. Rayovi se ale podaří uniknout, ovšem to neznamená, že pro něj vše skončilo. Zabiják je mu totiž pořád v patách. A pokud bude Ray chtít ochránit před smrtí jak sebe, tak i svou rodinu, bude se muset navrátit ke své násilné nátuře z minulosti. Ovšem podle traileru se zdá, že Ray by také mohl nakonec být jen pouhým lhářem, který ve skutečnosti žádným nebezpečným kriminálníkem nikdy nebyl. Indikuje to i jeho druhá polovina, která si částečně dělá srandu z vážnějších trailerů na akční snímky z devadesátých a nultých let. Necháme se proto překvapit, co je na tom všem pravdy. 

Film natočil scénárista Christopher Borrelli, přičemž se bude jednat o jeho režijní debut. Bude to také vůbec poprvé, co filmař zabrouzdá do komediálního žánru. Jeho předešlé filmy byly totiž zejména mysteriózní thrillery a horory. Letos jsme se už jednoho snímku, který vyšel z Borrelliho scénáristického pera, dočkali. Tím byl film Dangerous od Davida Hackla, ovšem příliš pozitivních reakcí snímek bohužel nezaznamenal. Tak snad s Run & Gun bude mít tvůrce větší štěstí. Premiéry se ve vybraných kinech dočkáme 3. 12. 2021.