V roce 2016 jsme se dočkali parádní korejské zombie jízdy, která nesla název Vlak do Pusanu. Filmů o zombie apokalypse je habaděj. Ale tento je jedinečný oním nápadem, že se téměř celý odehrává v jedoucím vlaku. Vyděšení cestující tak budou muset spojit síly, aby vydrželi cestu až do vzdáleného Pusanu, kde se mají údajně dočkat útočiště. To však nebude vůbec snadné, protože korejské zombie nejsou žádnými lenochody, jako tomu je třeba v případě oživlých mrtvol ze seriálu The Walking Dead. Tyhle zombíci umí běhat. A to dost rychle. Navíc jakékoliv kousnutí od nich způsobí, že nešťastník se změní na jednu z nich do několika minut. Film zaznamenal mimořádný komerční úspěch jak v Koreji, tak i v zahraničí. Tudíž bylo jasné, že dřív nebo později vznikne na snímek americký remake, jehož oficiální název už možná známe. 

Nadcházející remake by měl nést název Last Train to New York. A i když se bude jednat o americkou předělávku, pod režisérský palec by si ho měl vzít indonéský filmař Timo Tjahjanto. Ten se zaměřuje především na hororový a akční žánr, což je pro předělávku korejského originálu ideální kombinace. Režisér se například podílel na povídkových hororech V/H/S/2 a V/H/S/94. O scénář se zas má postarat Gary Dauberman, který se zaměřuje čistě na hororový žánr. Podílel se například na tvorbě filmové adaptace slavného Kingova románu To z roku 2017, plus i na filmech jako Sestra, Annabelle a V domě. Příběh by se měl z velké části držet originálu, opět se použije námět „zombie v jedoucím vlaku“, ovšem tentokrát se děj bude odehrávat v USA, přičemž hlavní hrdinové budou cestovat do New Yorku. 

Nutno ovšem upozornit na to, že název ještě není oficiálně potvrzený. Je také možné, že to je jen pracovní název, přičemž ten pravý bude zveřejněn až později. Zatím není známo, kdy přesně se filmu dočkáme, ale jelikož se má scénář teprve začít psát, se vší pravděpodobností to příští rok určitě nebude. Uvítali byste remake Vlaku do Pusanu?