Slavná popová zpěvačka Madonna si měla původně zahrát jednu z rolí v legendárním prvním díle Matrixu od bratří (nyní již sester) Wachowských. Že vám to přijde překvapující? Inu, kdybychom byli ještě v devadesátých letech, tak by nad tím tolik lidí oči nekulilo. Už od půlky osmdesátých let se zpěvačka začala objevovat v řadě různých filmů, přičemž v roce 1997 dokonce vyhrála Zlatý glób v kategorii Nejlepší herečka – komedie nebo muzikál, který získala za film Evita, takže v té době byl o ni opravdu mimořádný zájem. Nutno ale dodat, že Madonna je taktéž držitelkou pěkné řady Zlatých malin, tudíž je nakonec asi i lepší, že roli ve slavném akčním sci-fi nakonec nedostala. 

Po jejím úspěchu s filmem Evita byla zpěvačka následně oslovena sourozenci Wachowskými, zda by si nechtěla zahrát v jejich nadcházejícím filmu. Herečka to však odmítla. Během jejího nedávného povídání s Jimmy Fallonem v jeho pořadu The Tonight Show zpěvačka odhalila, že toho nyní nesmírně lituje.

,,Také jsem odmítla roli v Matrixu. Věřil byste tomu? Normálně jsem se za to chtěla zabít. Vždyť je to jeden z nejlepších filmů všech dob.“

Herečka mimo jiné i uvedla lítost nad tím, že odmítla roli Catwoman ve filmu Batman se vrací od Tima Burtona. Té se nakonec ujala herečka Michelle Pfeiffer

Nyní je samozřejmě otázkou, co za roli byla Madonně nabídnuta. Mnozí si okamžitě pomyslí, že by to mohla být Trinity, ovšem je zde také poměrně velká šance, že se mohlo jednat o Switch, kterou původně ztvárnila australská herečka Belinda McClory.