A je to potvrzené. Skvělý seriál Castlevania, který se odehrával ve světě kultovní stejnojmenné videoherní série, se dočká spin-offu s podtitulem Nocturne. A hlavním hrdinou skutečně bude Richter Belmont, jeden z nejmocnějších členů rodiny Belmontů, kterého bude doprovázet společnice Maria Renard.

Netflix oznámil Castlevanii: Nocturne prostřednictvím krátkého teaseru, na který se můžete podívat výše. V něm si mohou fanoušci prohlédnout již zmiňovaného hlavního hrdinu Richtera Belmonta, který se v minulosti objevil ve videohrách Rondo of Blood a Symphony of the Night. Mimo jiné mohou Richtera fanoušci znát z rozhlasové hry Castlevania: Nocturne of Recollection.

Potvrzení Richtera Belmonta taktéž prozrazuje zasazení a možná i zápletku. Příběh se bude bezpochyby odehrávat opravdu dlouhou dobu po událostech původního seriálu. Přesněji řečeno někdy v období Velké francouzské revoluce. Vzhledem k událostem chystané videohry Castlevania: Moonlight Rhapsody, kde bič převezme rodina Morrisů, je taktéž možné, že je Richter na dlouhou dobu jedním z posledních členů Belmontů. A to je vlastně potenciální téma, kterému by se seriál mohl věnovat. To jsou však jen naše domněnky. S velkou jistotou ale můžeme říct, že nás opět čeká mordování upírů a dalších zplozenců pekla. A s velkou pravděpodobností se dočkáme i znovuzrozeného Drákuly a Smrti.

Spin-off Nocturne vzniká pod taktovkou produkční společnosti Project 51 Productions. Animace má opět na starosti studio Powerhouse Animation, což je opravdu dobrá zpráva. Warrena Ellise na pozici showrunnera ale nahradil Kevin Kolde, který se na původním seriálu podílel jako výkonný producent. A v neposlední řadě se dostáváme ke scenáristovi, kterým taktéž není Warren Ellis, ale Clive Bradley, jenž psal scénář k velmi dobře hodnoceného krimi seriálu V pasti.

Datum vydání zatím není známé. S velkou pravděpodobností se tak spin-offu Castlevania: Nocturne tento rok nedočkáme.