Nezávislý RPG titul Disco Elysium od studia ZA/UM koncem roku překvapil hráče i novináře. Z nenápadného projektu se vyklubala zajímavá detektivní hra, která svou kvalitou předčí i mnohé vysokorozpočtové tituly. Temné Disco Elysium může být ještě známější, ve spolupráci s producentem nedávného filmu Ježek Sonic (v originále Sonic the Hedgehog) se chystá televizní seriál.

Na podrobnější detaily od společností ZA/UM a dj2 Entertainment si ale musíme ještě počkat. Jisté je, že TV seriál bude založen na samotné hře, ale projekt je teprve na svém začátku; byla uzavřena smlouva mezi vývojáři a producentem a nyní se bude hledat scénárista, pracovat na příběhu a také se musí dohodnout, kde vlastně seriál poběží.

„Jsme potěšeni reakcemi, které jsme na Disco Elysium dostali, a jsme velmi rádi, že jsme se spojili s dj2, abychom rozšířili franšízu na další média a přinesli ji novému publiku,“ neskrývala nadšení z podepsání smlouvy Helen Hindpere, hlavní scénáristka v ZA/UM. Mezitím vývojáři připravují PS4, Xbox One a Switch verze, které mají vyjít do konce letošního roku.

Dj2 založil producent Dmitri M. Johnson, který se podílel na filmu Ježek Sonic, jenž se stal nejvýdělečnějším filmem založeným na videohře. Dj2 se celkově snaží o herní adaptace, mj. mají v plánu také Sleeping Dogs – zapomenutou městskou akci. K tomu má dj2 práva také na Life is Strange, Little Nightmares nebo Vampyr.

Příznivci animace se mohou zase těšit na The World Ends With You. Tohle japonské RPG od Square Enix obdrží animace adaptaci. K odhalení dojde již 4. července ve tři ráno našeho času během Anime Expo.