Žánr horor může mít, jako většina ostatních žánrů, vícero podání. U filmů je to od psychologického hororu, který Vám stále a stále probíhá hlavou a nedá vám spát, přes klasické studentské vyvražďovačky ve stylu Pátek třináctého, až po duchařské historky. Stejně tak můžeme uvažovat i u knižních hororů, kde se ale duchařina objevuje asi nejvíce. Kniha, o které Vám chceme povědět, není sice dílem hororového krále Stephena Kinga (Carrie, To, Mlha), ale i tak by fanoušky všeho strašidelného mohla bavit a trochu vystrašit.

Australská spisovatelka Darcy Coates (Duch domu Ashburnů, Tajemství sídla Craven Manor) se velice úzce specializuje na horory se strašidelnými domy. Její třetí kniha s názvem Přízraky domů Carrowů pojednává o zmíněném strašidelném domě Carrow, který je prý nejstrašidelnějším domem v Americe. Průvodkyní v této residenci je žena Remy, která za peníze dělá krátké komentované prohlídky. Všechno je nějakou dobu v normálu a v domě Carrow se vlastně nic neděje. Do doby, než si partička nadšenců usmyslí, že by si dům pronajalo na 14 denní pobyt. Remy s tím samozřejmě souhlasí, protože by ráda viděla nadpřirozené věci, které toto obydlí proslavily. Po nastěhování ale přijde bouřka, jež odřízne osmičlennou skupinku od civilizace a začnou se dít podivné věci. Od otevírání dveří, přes prosakování krve tapetou až po zvrtnutí seancí. To nejhorší přijde, když jeden z hostů zemře. Remy začne uvažovat o myšlence, že byl původní majitel domu sériový vrah, který stále bloudí chodbami onoho sídla. Na útěk je však příliš pozdě.

Myslíme si, že je příběhová linka trochu klišovitá, ale u takového typu hororu je vymýšlení něčeho nového složité. A je vlastně možné, že si autorka nějaký nový prvek připravila. To se však dozvíme až po přečtení knihy, kterou vydává nakladatelství Fobos a koupit jí můžete již teď. Pokud se Vám kniha moc nezamlouvá, ale máte chuť na něco strašidelného, s knihami od Stephena Kinga neuděláte krok vedle.