Během loňského podzimu konečně skončila produkce druhého dílu Shazama, který ponese název Fury of the Gods. Zcela původně jsme se ale měli snímku dočkat až 1. 6. 2023. Pak ale studio Warner Bros. přišlo s překvapivým oznámením, že se dvojky dočkáme ještě letos, přesněji 15. 12. 2022. Že vám ten den přijde povědomý? Ano, přesně tehdy totiž má vyjít do kin i druhý díl Avatara, jehož oficiální název zní Avatar: The Way of Water. Je proto jasné, že tvůrcům úplně nevoní představa sdílet datum premiéry s něčím, co je patrně jeden z nejočekávanějších snímků posledních několika let. Server Deadline tak informoval o tom, že Warneři se rozhodli film odložit. Ale žádný strach, čekání se prodlouží opravdu jen trošičku. 

Shazam! Fury of the Gods u nás nakonec vyjde 20. 12. 2022, tudíž se od plánovaného dne premiéry opozdí o pouhých pět dní. A to se ještě přežít dát. Krok je to logický, protože i když měl první díl Shazama dobré tržby, jeho pokračování se komerčně pravděpodobně nebude moct měřit s druhým dílem nejvýdělečnějšího filmu všech dob. Je proto v zájmu Warnerů, aby s premiérou těch několik dní ještě počkali.

Ve druhém díle ztvární významné role dvě herecké legendy, respektive je řeč o charismatické Helen Mirren, kterou uvidíme v roli bohyně Hespery, a krásce Lucy Liu, která zas ztvární Kalypsó, jednu z dcer titána Atlanta. Producent Peter Safran fanouškům slibuje, že se ve filmu dočkáme celé řady mytologických tvorů, například minotaurů, harpyjí a draků. A i když se valná část filmu bude odehrávat v USA, tak se eventuálně podíváme nejen do Athén, ale i do samotné říše bohů. Představitel Shazama Zachary Levi navíc slibuje, že druhý díl bude skrznaskrz velkolepější.

Režie druhého dílu se opět ujal David F. Sandberg, stejně tak scénář si opětovně vzal pod palec Henry Gayden. Ve filmu se mimo jiné dočkáme také herců jako Jack Dylan Grazer, Asher Angel, Rachel Zegler, Adam Brody, Ross Butler, D.J. Cotrona, Grace Fulton, Meagan Good a Djimon Hounsou.

Těšíte se?