Věčné duše se v minulém díle vypravily zpět do Xhorhasu. Dostihly je totiž jejich vlastní hříchy, které se rozhodly napravit. V tomto úkolu uspěly. Nabízí se ovšem otázka - kam teď? 

CO SE STALO POSLEDNĚ? 

Věčné duše se v hostinci dohodly, že jejich další kroky musejí směřovat zpět do Xhorhasu. Země, ve které nechtěně způsobily problémy, když do světa vypustily krvelačné monstrum - Bloba. Než však mohly vyrazit, museli ještě Que. T. a Mistral vyhrát kulinářskou soutěž proti hospodské ze Zubaté stvůry.

Ke klání vařeček došlo druhý den ráno. Po neuvěřitelném kuchařském představení naši dva hrdinové dokázali uvařit vlastní porci stvůrné dobroty. Díky malému podvodu během ochutnávky nestranným soudcem generálem Duranem se jim podařilo klání vyhrát. To ovšem nebylo jejich cílem. Celá soutěž byl jen komplikovaný trik, jak pro Que. T. získat recept na stvůrnou dobrotu. To se také podařilo.

Přečtěte si také: Vánoce jsou za námi a Věčné duše se vracejí!

Následně se Duše vydaly vyzvednout odměnu za odhalení vraha Hluchavky a poté již na cestu směrem do Xhorhasu. Cesta ubíhala poklidně až do chvíle, kdy se před nimi zjevil Zermenos Zářivý. Byl za nimi přenesen přímo z Vergessonova sanatoria. Řekl jim, že na toto místo právě proběhl útok, kterému velel muž jménem Nezzodan - vrah rodičů a bratra Thomericana. Zároveň s ním se útoku účastnil také velký drak a také trpaslík, který vypadal velmi podobně jako právě Thomerican.

Věčné duše Zermenosovi vysvětlily, že s útokem nemají nic společného a Nezzodan je jejich nepřítel, se kterým se již utkaly a souboj prohrály. V tomto souboji také zemřel Thomův bratr Bavelin. Právě on se jako nemrtvý účastnil útoku společně s Nezzodanem.

Zermenos se poté vydal zpět do Bladegardenu a Duše pokračovaly do Xhorhasu. Na hranicích se potkaly se starým známým goblinem Zajocem a díky tomu prošly bez problémů. Poměrně rychle se jim podařilo dorazit do gnómské vesnice, která byla celá zničená po útocích monstra. Skupina nečekala ani chvíli a ihned vyrazila na lov této příšery.

Hned jak ji našla, uvědomila si skupina, že se skutečně jedná o Bloba - bývalého mazlíčka Que. T., kterého Que vypustil do divočiny. Po urputném boji, ve kterém se Brindal a Anthony rozhodli útočit na Bloba z jeho žaludku (což byl oficiální plán B), se podařilo Duším monstrum zabít.

Při návratu do vesnice se Duše akorát potkaly s gnómy, kteří přiletěli v létajících strojích z Hupperdooku na pomoc.

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Přiznají Věčné duše, že jsou za řádění Bloba zodpovědné?

• Kam se Duše vydají dál?

• Půjdou tam či poletí?



Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 přímo zde na stránkách Nerdfixu, Youtube či na Twitchi!