Není tomu tak dávno, kdy Netflix představil první ukázky mysteriózní sci-fi série Katla, kde se v hlavní roli ocitla sopečná erupce, jež obrátila život malé severské komunity vzhůru nohama. Hrůzostrašná tajemství, která měla zůstat navždy pohřbena pod ledem, se nyní dočkala oficiálního traileru, který – podobně jako německý seriál Dark (2017) – vyvolává více otázek než odpovědí.

Legendy se mění v čase a vycházejí ze stejně podivných událostí, které se odehrávají v okolí městečka Vík í Mýrdal. To odráží postapokalyptickou situaci na území Islandu, kde před rokem začala mohutná erupce v Katle, štítové sopce nacházející se pod obrovským ledovcem. Oblast je nyní evakuovaná a ti, kteří se v ní rozhodli zůstat, musejí být svědky nevysvětlitelných jevů, z nichž tuhne krev v žilách.

Přečtěte si také: Sopečná erupce v mysteriózní sci-fi sérii Katla odkryje děsivá tajemství, která měla být navždy pohřbena pod ledem

Na ledovci se něco děje. Všechno, co zlověstná ledová krusta během milionů let dokázala pojmout, se nyní vrací zpět na povrch. „Nebylo by to sice poprvé, co Katla někoho úplně spolkla, a pak zase vyplivla,“ zaznívá v traileru, ale na ženách, které se vrací z jejích spár pokryté popelem, je něco zvláštního. Vypadá to, jako kdyby v malé skandinávské komunitě najednou přestaly platit přirozené zákonitosti času

Strhující boj člověka s přírodou divákům předvede osmidílná série Katla již 17. června 2021, kdy přistane na kartě Netflixu. V hlavních rolích osudového thrilleru se představí Guðrún Ýr Eyfjörð, Íris Tanja Flygenring, Ingvar Sigurðsson, Steinorsteinn Bachmann a Sólveig Arnarsdóttir.