Člověk by si řekl, že když je super populární seriál Hra na oliheň známý především svou kritikou kapitalismu, tak by z něho museli zrovna v Severní Koreji skákat na gauči radostí. Furt se ale jedná o výtvor jejich „Amerikou zkaženého“ bratránka, plus navíc seriál obsahuje postavu, která zmíní, že ze Severní Koreje utekla, aby našla lepší život. Taktéž nesmíme zapomenout, že před rokem Severní Korea schválila zákon, který zakazuje šíření kulturního materiálu z cizích zemích, tudíž jde o zahraniční filmy, seriály, knížky a hudbu. Hra na oliheň je proto v zemi, ve které se naplnila temná vize George Orwella, velkým tabu. Rádio Free Asia tak nedávno oznámilo, že severokorejský režim odsoudil k smrti jistého muže poté, co se zjistilo, že seriál do země propašoval z Číny přes USB. 

Onomu muži přišly úřady na stopu poté, co nachytaly středoškolské studenty, jak se na seriál dívají. Následně se přišlo na to, že onen pašerák získal kopii seriálu z Číny, kde je Hra na oliheň sice také zakázána, ale díky pirátství nebyl žádný problém seriál získat. Nachytaní studenti tak zas čelí pětiletému trestu nucené těžké práce. Učitelé školy, ze které studenti pocházejí, dostali padáka, plus nyní jim hrozí práce v dolech. Muž, který od pašeráka Hru na oliheň odkoupil, dostal doživotní vězení, přičemž onoho pašeráka následně zastřelila popravčí četa. 

Není však žádným překvapením, že se zrovna na takovém místě něco takového stalo. Severní Korea je bohužel zemí, kde vám hrozí smrt i za sledování pornografie. Úspěšný seriál od Netflixu vytvořil Hwang Dong-hyuk, přičemž vypráví o skupince nešťastníků ve finanční krizi, kteří se zapojí do série tajemných her, aby mohli vyhrát opravdu ohromný balík peněz. Háček však tkví v tom, že veškeré hry jsou opravdu nesmírně smrtící záležitostí. Po obrovitánském úspěchu Dong-hyuk nakonec potvrdil, že se dočkáme i druhé řady, ovšem zatím nevíme, kdy ji uvidíme.