Talentovaný režisér Robert Eggers se rozhodl dát si od těch pomalých a deprimujících hororů na chvíli voraz. Jeho třetím filmem proto bude temný vikinský thriller jménem Seveřan, jehož první trailer vyšel na konci minulého roku. V hlavní roli se představí slavný švédský herec Alexander Skarsgård, který je ve filmu opravdu zcela k nepoznání. Skarsgård si už zahrál různé postavy – blonďatého upíra, kámoše Dereka Zoolandera a Tarzana, nicméně tentokrát ztvární drsňáckého vikingského prince jménem Amleth, který se hodlá pomstít svému strýci Fjölnirovi. Nejenomže zabil Amlethova otce (Ethan Hawke), ale také si vzal za ženu jeho matku (Nicole Kidman). Amleth si proto už od dětství pravidelně přeříkává své tři přísahy:

„Pomstím tě, otče. Zachráním tě, matko. Zabiju tě, Fjölnire.“

Z Amletha se tak v průběhu let stane hrozivý a tvrdý válečník, jehož smyslem života je usmrtit svého strýce. Britský magazín Total Film tak přednedávnem vydal zbrusu nové fotky, na které se můžete podívat níže. Magazín vyzpovídal i režiséra Eggerse, přičemž následně dostal otázku, co všechno chtěl ve filmu o vikinzích mít. Režisér od svého filmu chtěl především tři věci. Musel se z převážné části odehrávat na Islandu, hlavním tématem příběhu musí být pomsta a musí v něm dojít na šermířkou scénu na sopce. Eggers taktéž prohlásil, že se jedná největší a nejambicióznější film, jaký zatím natočil. Údajně bychom ale neměli očekávat podívanou, ve které bude jedna řežba za druhou. Seveřan sice bude mít bitevní sekvence, ale zároveň si dá hodně záležet na atmosféře a kvalitních dialozích. 

Robert Eggers na sebe upoutal pozornost v roce 2015, kdy filmovému světu představil svůj opravdu hodně nedoceněný horor Čarodějnice, který se místo lekaček spoléhal na ponurý a znepokojivý styl vyprávění. V roce 2019 zas natočil mysteriózní horor Maják, ve kterém ztvárnili hlavní role Robert Pattinson a Willem Dafoe. Seveřan tak bude první Eggersův film, který nebude vyloženě hororový. Scénář napsal společně se Sjónem Sigurdssonem, který je navíc známým islandským spisovatelem a básníkem. Ve filmu se taktéž dočkáme herců jako Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Claes Bang, Murray McArthur, Ian Gerard Whyte, Kate Dickie, Hafpór Júlíus Björnsson, Ralph Ineson a i zpěvačky Björk.

Premiéra filmu je stanovená na 14. 4. 2022.