Většina z nás by nejraději zapomněla na filmový pokus s názvem Birds of Prey, který režírovala Cathy Yan. Příliš slabý scénář, ve spojení s přehnaným CGI a nudným tempem, udělal z filmu další propadák od DC. Pokud si však chcete zlepšit chuť a vydat se opět do DC univerza se silnými ženami v hlavní roli, máme pro vás jeden komiksový tip.

Přečtěte si také: Birds of Prey je dalším špatným filmem od DC

Ve druhé červencové/júlové vlně komiksového nakladatelství CREW vyjde i druhý svazek série Birds of Prey s podtitulem Zdrojový kód. Scénář napsaly dvě televizní scénáristky, Shawny a Julie Bensenové (The 100). Ve výtvarnickém křesle se vystřídali Roge Antonio (Nightwing) a Claire Roeová (Wonder Woman). Svazek z edice Znovuzrození hrdinů DC se skládá ze sešitů č. 7 - 13 a ukáže nám, jak má vypadat správná komiksová akce.

Svazek číslo 2 nám konečně prozradí původ nového Oraclea, hackera, který se stal dobrým spojencem seskupení Birds of Prey. Je však také spojencem se zločinným mozkem známým jako Calculator. Neohrozí tato kolaborace jeho vztahy s Batgirl, Black Canary a Huntress? A jak do toho všeho zapadá Catwoman a další zatím neviděný záporák?

Navíc musí Black Canary odejít do utajení, aby odhalila tajemství ženy zvané Blackbird, která dokáže odblokovat skutečný potenciál jakéhokoli superhrdiny.Blackbird se však s pouhým vylepšováním vlastních schopností nespokojí.Krade je pro sebe a buduje tak armádu o jediném vojákovi, čímž ohrožuje ta největší tajemství Birds of Prey.

Na pomoc s poražením nového protivníka budou muset přijít Green Arrow a Nightwing, ale může se také stát, že se akorát připíšou na seznam nejnovějších obětí.

Jak a jestli z této šlamastyky Birds of Prey vybruslí, se dozvíte již 14. července/júla 2020, kdy tento komiks dorazí na eshop nakladatelství CREW, či na pulty vybraných knihkupců. První svazek neměl sice perfektní hodnocení, ale byl rozhodně lepší, než samotný film. U druhého svazku byste taktéž neměli šlápnout vedle.