Star Wars: Visions, série devíti krátkých anime filmů od různých japonských studií, patří mezi ty skromnější a méně výrazné projekty, které v souvislosti se ságou Star Wars najdeme na streamovací službě Disney+. Přesto se těší nemalému zájmu, s čímž nevyhnutelně souvisí doprovodné materiály. Včetně knih. Už za několik dní dorazí na trh román Star Wars: Ronin a nově bylo oznámeno, že se chystá také oficiální artbook.

Kniha The Art of Star Wars: Visions byla odhalena na serveru Nerdist, který láká na titul čítající zhruba 200 stran. Ty budou plné konceptů, designů, storyboardů a dalších materiálů z vývoje Star Wars: Visions a z dílny studií Kamikaze Douga, Studio Colorido, Geno Studio, Trigger, Kinema Citrus, Production I.G a Science SARU. A jestli lze soudit podle vizuální stránky jednotlivých epizod a dosud zveřejněných konceptů, určitě se můžeme těšit na působivé materiály.

Autorem artbooku je Zack Davisson, přičemž vzniká ve spolupráci společností Dark Horse Comics a Lucasfilm. Ty lákají na některá překvapení, která v knize najdeme, v první řadě ale lákají na datum 12. dubna/apríla 2022. Od toho dne bude The Art of Star Wars: Visions k dostání na zahraničním trhu za cenu 49,99 amerických dolarů.