Na českém komiksovém trhu se opět schyluje k velkému vydání. Během následujícího týdne si čeští fanoušci budou moci užít další legendární batmanovský svazek. V sérii zvané Legendy totiž konečně vyjde masivní svazek Batman: Černé zrcadlo od Scotta Snydera, jednoho z nejlepších scenáristů dlouholeté série o Temném rytíři.

Příběhová linka Černé zrcadlo (The Black Mirror) vyšla v USA v rámci série Detective Comics již před dlouhými deseti lety a jak je u Scotta Snydera zvykem, vyprávění rozhodně není pro mladistvé čtenáře. Černé zrcadlo totiž servíruje batmanovský příběh tak, jak ho máme rádi, s temnou a ponurou noirovou atmosférou.

Kromě několikrát zmiňovaného Scotta Snydera, legendárního scenáristy příběhů o Batmanovi, se na Černém zrcadle podíleli i velikáni uměleckého světa. Za kresbou totiž stojí kreslíři Francesco Francavilla (Detective Comics) a Mark Simpson s pseudonymem Jock, skotský kreslíř, který se proslavil hlavně sérií The Losers z repertoáru vydavatelství 2000 AD.  

Celý příběh začíná sérií brutálních vražd páchaných za pomoci zbrání různých nebezpečných padouchů. Znamená to tedy, že se spojili dohromady a útočí všichni najednou? „Případ nutí Batmana jít až za hranice jeho detektivních schopností a riskovat víc než jen vlastní život. Musí čelit jedné z nejstarších gothamských hrozeb!“

Druhá část příběhové linky Černé zrcadlo odstartuje nálezem mrtvé kosatky uprostřed největší gothamské banky. Velmi zvláštní nález je však jen pouhým spouštěčem, který odstartuje podivnější a vražednější události, během nichž se Batman setká s novou tváří gothamského organizovaného zločinu. „Tváří, která bude mít v budoucnosti na jeho osud velký vliv.“

České vydání komiksu Batman: Černé zrcadlo má na starosti redakce nakladatelství CREW a překladatel Jan Kukrál. Jak jsme již lehce nastínili v předchozích odstavcích, fanoušci se mohou těšit na jedenáct sešitů série Detective Comics, které se budou rozkládat na 324 barevných stranách.

Ukázka z českého vydání

Datum vydání přeloženého svazku Batman: Černé zrcadlo spadá na úterý 5. října/októbra 2021. Jelikož se jedná o opravdu výjimečný kousek, cena bude nastavená trochu výše. Pokud budete mít o svazek zájem, budete muset zaplatit přibližně 800–1000 korun.