Každé významné televizní studio se může chlubit tím jedním určitým seriálem, na který může být náležitě pyšné. AMC má Breaking Bad, HBO zas Hru o trůny. V případě studia Showtime je to nepochybně seriál Dexter, který vypráví o nejmilovanějším sériovém vrahovi Spojených států, jenž vraždí pouze zločince a padouchy. První série Dextera vyšla v roce 2006, přičemž už tehdy zaznamenal obrovitánský úspěch. Nejenže se na něj ze všech stran nabalovaly nadšené reakce od kritiků a diváků, ale i sledovanost byla pro studio Showtime nevídaná. Mnoho fanoušků ale extrémně zklamala tehdy finálová osmá řada, která celému příběhu vůbec nedala pořádné a uspokojivé zakončení. Minulý rok na podzim ale došlo k revivalu v podobě dodatečné deváté série, která nese název Nová krev. Poslední epizoda nové řady měla premiéru před několika dny. A Showtime rozhodně nemusí litovat, že seriál oživil. 

Devátá řada totiž měla tu největší sledovanost v historii všech seriálů, které pod studiem kdy vyšly. V rámci postupného vydávání jednotlivých epizod seriál sledovalo až 8 milionů lidí týdně. Dexter tak sesadil z trůnu kriminální seriál Homeland, jehož finále třetí řady sledovaly tři miliony diváků. Divácké reakce na devátou sérii jsou převážně kladné, nicméně mnoho fanoušků si stěžovalo na poslední díl, který selhal ve svém úkolu dát Dexterovi pořádně uspokojivé zakončení. Showrunner Clyde Phillips, jenž seriál vedl v době jeho zlaté éry, tedy během jeho prvních čtyř sérií, si ale stojí za tím, že se jedná o jednu z nejlepších věcí, co kdy napsal. 

A jaké je momentálně budoucnost seriálu? To je zatím ve hvězdách. Mnozí fanoušci se dohadují o tom, že by mohl vzniknout jakýsi spin-off, který by se zaměřil na Dexterova syna Harrisona. K tomu se vyjádřil i sám Phillips, který by se toho mile rád ujal, ale vše záleží na tom, zda se do toho bude chtít i studiu Showtime. Jelikož měl ale Dexterův revival natolik velký úspěch, tak jistá šance na onen spin-off rozhodně existuje. Vzhledem k samotnému finále zde ale bude i mnoho fanoušků, kteří by ho rozhodně neocenili. Jste fanoušky Dextera? Co na novou řadu říkáte?