A je to tady, na akci TUDUM pořádané Netflixem bylo po menším odkladu konečně zveřejněno datum vydání očekávané série Arcane ze světa League of Legends a Runettery. Mimo jiné se nám představila také hromada dalších postav, ať už známých ze světa LoL, tak i spousta zcela neznámých, ale důležitých pro celý příběh.

Jak už víme, celý děj se odehrává ve smyšleném světě Piltover, ale ne všechno je tak zářivé a čisté, jak se zdá. Pod krásným a hrdým městem vládne temnota a chaos podzemního města Zaun. Ovšem po dlouhých letech, kdy Piltover úspěšně utlačoval Zaun do ústraní, vynález mocných Hextech zbraní obrací misky vah a neklid se dere na povrch. Tenhle obrat ovlivní také dvě sestry Vi a Jinx, které osud rozdělí a každá se tak musí vydat na svou cestu.

Spousta informací, co se tehdy dělo a jak to vypadalo, je ututlaných, ale pomalu se dostávají na povrch z ostatních příběhů a toho co utrousí vývojáři. Úplně přesně se neví, co se stalo a proč Jinx vypadá v seriálu jako naprostý andílek. Arcane je tak krásným bonbónkem zabaleným ve slušivém obalu, ale s doopravdy nabušeným příběhem s parádní náplní a zalitý překvapením k tomu.

Jak už bylo řečeno, příběh se bude točit hlavně kolem Jinx a Vi. To ale neznamená, že na jejich pouti životem nenajdeme další povědomé postavy. Chybět nebude Jayce, Caitlyn, Viktor ani Heimerdinger a z těch méně známých se objeví například Vander, Mel a ten s tím rudým okem, to je Silco.

Co je ale zajímavé, je jednak premiéra seriálu, která je zatím stanovena na 6. 11. (a doufáme, že pandemie s tím datem opět nezamává), tak i český dabing. O animaci seriálu se postaralo studio Fortiche Productions a jejich tvorbu jste mohli zahlédnout už v dřívějších filmových ukázkách ze hry. Druhého aktu se dočkáme 13. 11. a posledního třetí je naplánován na 20.11. tohoto roku. Celkově by tak mělo být devět dílů této série.

Pro Riot je Arcane prvním proniknutím do filmové a seriálové branže a rozhodně zde neplánují skončit, jak sami řekli. Znamená to pro nás další filmečky z tohoto světa?