O přípravě seriálové adaptace slavné herní série Resident Evil víme dlouhou dobu. Prozatím nám však chyběla řada základních informací jak o postavách, tak o samotném ději. Navíc během koronavirové epidemie se zdálo, že si na projekt možná počkáme ještě dlouhou dobu, jelikož celé natáčení naplánované na červen bylo ze zřejmých důvodů odloženo. Jak se ale zdá, věci se daly opět do pohybu. Netflix na svém Twitteru sdílel fotku scénáře k první epizodě a navíc se podělil o oficiální synopsi

Příběh je napsaný spisovatelem Andrew Dabbem, který má za sebou například oblíbený seriál Supernatural (Lovci duchů). Seriál Resident Evilu se odehrává ve dvou časových liniích a sledovat budeme osud dvou členů rodiny Weskerů. Pokud patříte mezi fanoušky tohoto univerza, určitě jste poznali, že se jedná o příjmení jednoho z hlavních antagonistů celé série. Jak se zdá, bude se jednat o dcery samotného Alberta Weskera a kapitánky policejní jednotky STARS. 

V první časové linii se 14leté sestry Jade a Billie Weskerové přestěhují do města korporátního New Racoon City. Jelikož jsou zrovna v pubertě, samotné město na ně silně působí a čím více času v něm tráví, tím víc si uvědomují, že tohle místo je mnohem více, než se na první pohled zdá a že jejich otec může skrývat temná tajemství. Tajemství, která mohou zničit celý svět. 

Druhá časová linie se odehrává o více jak dekádu později. Na celé planetě žije již pouhých 15 milionů lidí a více jak 6 miliard monster. Nechvalně známý T-Virus se totiž rozšířil do celého světa a podobně jako v herní i filmové předloze začal napadat jak lidi, tak zvířata. Jade je nyní 30 let a snaží se přežít v tomto nebezpečném světě. Zároveň ji však pronásleduje minulost a temná tajemství o jejím otci a sestře. 

Přečtěte si také: Marigold zo Zaklínača dostal vlastný trailer. Priamo od Netflixu

Díky dříve zmíněné fotce scénáře již také víme, že první hodinovou epizodu bude režírovat Bronwen Hughes, který má zkušenosti například se seriálem The Walking Dead (Živí mrtví) nebo The Breaking Bad (Perníkový ráta). Celá show se bude skládat z 8 hodinových dílů. Bohužel stále neznáme ani přibližné datum premiéry. Na to si tedy budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.