Nedávná filmová adaptace slavné herní série Resident Evil příliš velký úspěch nesklidila, nicméně již brzy se dočkáme dalšího pokusu. V přípravě je totiž i hraný seriál, kterého se dočkáme již toto léto. Celá videoherní série se odehrává ve světě, kde farmaceutická společnost Umbrella Corporation vytvořila biologickou zbraň známou jako T-virus, která má z lidí udělat zombie. Mnoho herních dílů této slavné série sleduje postavy ve městě Raccoon City, ze kterého se stalo vyložené hnízdo zmutovaných zombíků. Nadcházející netflixový seriál bude sledovat osudy Jade Wesker, dcery Alberta Weskera (Lance Reddick), který patří mezi hlavní záporáky původní herní série. Bude se tak muset nejenom pokusit přežít ve světě zamořeném hrozivými nemrtvými, ale zároveň i najít svou zmizelou sestru. Během své cesty se také bude postupně dozvídat, co je její otec vlastně zač. 

A kdy přesně se seriálu na Netflixu dočkáme? Zapište si do kalendářů datum 14. 7. 2022. Netflix s oznámením navíc vydal trojici plakátů, které si můžete prohlédnout níže. Na prvním z nich je samozřejmě lahvička T-viru, což je ona zásadní věc, která odstartuje celý příběh. Na druhém plakátu je krví pokrytá pilulka Joy, která je antidepresivem od výše zmíněné společnosti Umbrella Corporation. A na třetím plakátu je jednoduše nové logo Resident Evil, které bylo vytvořené speciálně pro nadcházející seriál.

Celý seriál tak bude dalším pokusem představit kvalitní adaptaci slavné hororové série. V minulosti jsme se dočkali hned šesti Resident Evil filmů, ve kterých hlavní roli ztvárnila Milla Jovovich, ale čím více dílů vznikalo, tím více také klesala jejich kvalita. Minulý rok k nám také dorazil reboot s názvem Resident Evil: Welcome to Raccoon City, ovšem ten se dočkal převážně negativních reakcí. Tak uvidíme, zda si netflixový seriál povede lépe. 

Showrunnerem a hlavním scénáristou seriálu se stal Andrew Dabb, který se dlouhodobě podílel na scénáři k seriálu Lovci duchů z roku 2005. Na scénáři se taktéž podílela Mary Leah Sutton, která bude zároveň vykonávat úlohu výkonné producentky. V seriálu se dočkáme herců jako Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Nuñez, Ahad Raza Mir, Connor Gossatti a Turlough Convery.

Těšíte se?