Mezi nejúspěšnější horory posledního desetiletí se rozhodně řadí To (It) z roku 2017, který je samozřejmě adaptací slavného románu od Stephena Kinga. Film se dočkal nejenom pochvalných reakcí od kritiků a diváků, ale taktéž zaznamenal parádní komerční úspěch. Z rozpočtu 35 milionů dolarů vydělal téměř 702 milionů. O dva roky později pak vyšla druhá část, která se už sice tolika pochvalných reakcí nedočkala, ale celkový výdělek měla také velice slušný.

V rámci toho tak na začátku jara přišla poměrně dost překvapivá zpráva o tom, že na HBO Max se dočkáme seriálového prequelu, který ponese název Welcome to Derry. Ten by se měl zaměřit na minulost démonického padoucha Pennywise, který bude opět terorizovat skupinku dětí. A nyní konečně víme, kdo vlastně seriál povede. 

Showrunnery a hlavními scenáristy se mají stát Jason Fuchs a Brad Caleb Kane, oba dva se minulosti podíleli na tvorbě nejrůznějších známých seriálů. Fuchs například pracoval na sériích jako Rodina Sopránů, Dobrá manželka a Smrtící virus. Kane zas sepisoval scénáře k určitým epizodám seriálů jako Hranice nemožného, Pod černou vlajkou a Tokyo Vice.

Vyšlo také najevo, že Andy Muschietti, režisér výše zmíněných filmových adaptací, se postará o režii první epizody. To ostatně není moc překvapivé, protože filmař v roce 2019 prohlásil, že za původní knihou stojí celá mytologie, kterou by stálo za to prozkoumat. V rámci toho je proto možné, že seriál se bude odehrávat v době, kdy Pennywise poprvé dorazil do Derry, to znamená někdy na začátku 18. století. Ale to se teprve necháme překvapit. 

Zatím však nevíme, zda se v seriálu objeví herci z předešlých filmů. Logicky by se ale měl vrátit pouze Bill Skarsgård, aby si svou již nechvalně proslulou roli zlovolného klauna zopakoval.

Jelikož projekt už dostal od HBO Max zelenou a na palubě jsou i showrunneři, v následujících měsících bychom se mohli dočkat dalších informací o tom, co všechno nás vlastně čeká.