Těžko si lze Percyho Jacksona představit bez zástupu (ne)olympských bohů, kteří tvoří významnou část duše celé slavné knižní série od Ricka Riordana. A samozřejmě se jich dočkáme i v chystané seriálové adaptaci jménem Percy Jackson and the Olympians, jejíž první řada už je údajně téměř dotočena.

Ta zadaptuje události z prvního knižního dílu, tudíž se dočkáme Percyho (Walker Scobell), který musí vyhledat ztracený Diův blesk. Spolu s ním se na cestu také vydají i jeho parťáci Grover (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Jeffries). A nedávno jsme se také dočkali další zprávy o rozrůstajícím se obsazení. 

Server Variety odhalil, že k seriálu se připojili Jay Duplass a Timothy Omundson. Duplass si má zahrát samotného Háda, boha podsvětí. Ten je v seriálu popisován jako nepochopený génius, který je zbytkem své božské rodiny označován za vyvrhele. Kvůli nemilým událostem z minulosti se tak Hádes vždycky snaží, aby jeho skutečné záměry nikdo nikdy neodhalil. Duplass se kromě herectví také věnuje scenáristice a režii. Je tak například zodpovědný za snímky jako Ušak, Pytel na palici a Cyrus.

Timothy Omundson si zas zahraje Héfaista, boha ohně a kovářů, který je známý svou silou, laskavostí a milosrdenstvím. Tedy třemi vlastnostmi, které s mnohými svými sourozenci nesdílí. Omundson je známý především díky seriálové tvorbě, objevil se tak v sériích jako Xena, Agentura Jasno, Galavant a Tohle jsme my. Mihl se ale také ve slavných filmech jako Hvězdná pěchota, Kašlu na lásku a Mission: Impossible III. 

Riordan se také podílel na scénáři k pilotnímu dílu. Pomáhal mu s ním Jon Steinbeck, který zároveň zastává úlohu výkonného producenta, scenáristy a hlavního showrunnera celého seriálu.

Pilotní díl zrežíroval James Bobin. Dále se můžeme těšit na přítomnost herců jako Jason Mantzoukas, Megan Mullally, Virginia Kull, Glynn Turman, Timm Sharp a Charlie Bushnell.

Seriálu se patrně dočkáme až někdy v roce 2024.