Produkce seriálu Percy Jackson and the Olympians, který vychází podle slavné knižní série Ricka Riordana, trvá už téměř měsíc. Přednedávnem se k nám ale dostaly další informace o obsazení. K seriálu se tak připojují Dior Goodjohn, Olivea Morton a Charlie Bushnell.

Goodjohn bude hrát Clarisse La Rue, dceru Area, boha války. Jedná se o odhodlanou a velmi soutěživou bojovnici, která je kvůli dosažení vítězství ochotná smést z cesty absolutně kohokoliv.

Charlie Bushnell zas ztvární jednu z nejdůležitějších postav celé knižní série, kterou je samozřejmě charismatický Luke Castellan, syn boha Herma, jenž je taktéž opravdu setsakramentsky dobrý šermíř.

A Olivea Morton zas ztvární Nancy Bobofit, Percyho spolužačku, se kterou však náš hlavní hrdina rozhodně žádný velký kamarád není.

Fotky všech tří představitelů si můžete prohlédnout níže.

Seriálový příběh se zaměří na poloboha Percyho Jacksona (Walker Scobell), kterého olympský král Zeus obviní z krádeže jeho blesku. Percy se tak bude muset vydat na cestu napříč Spojenými státy, aby ho našel a obnovil pořádek na Olympu. Spolu s ním se za dobrodružstvím, které by jim mohl závidět kdejaký řecký hrdina, vydají i jeho parťáci Grover (Aryan Simhadri) a Annabeth (Leah Jeffries). Na výrobu seriálu dohlíží i sám autor Rick Riordan, který celý projekt zatím chválí. Zároveň tak věří, že na rozdíl od dvou filmových adaptací, které se příliš vřelých recenzí nedočkaly, budou fanoušci původních předloh ze seriálu nadšení. Podílel se taktéž na tvorbě scénáře k pilotnímu dílu. 

V seriálu se také dočkáme Megan Mullally jako fúrie Alecto, Jasona Mantzoukase jako boha Dionýsa a Glynna Turmana jako kentaura Cheiróna. Pilotní díl má zrežírovat James Bobin, který natočil filmy jako Alenka v říši divů: Za zrcadlem a Dora a ztracené město. Premiéry seriálu bychom se měli dočkat někdy v průběhu roku 2023.