Dlouho očekávaný anime seriál Cyberpunk: Edgerunners se nám konečně na Geeked Week 2022 představil v celé své kráse. Desetidílný samostatný příběh zasazený do prostředí Night City dorazí exkluzivně na Netflix již toto září a rozhodně to vypadá tak, že se máme na co těšit. 

Se společností CD Projekt Red, která stojí za masivní hrou Cyberpunk 2077, spolupracuje legendární anime studio Trigger. Hned z prvního traileru je cítit umění japonského studia. Návrat do Night City slibuje hromadu zběsilé akce, honiček a všemožných technologií. Celý trailer je vlastně koncipován od klidného začátku, kde hraje prim monitoring srdečního tepu, po vysokooktanové kyberpunkové šílenství. A to se nám moc líbí.

Příběh bude zaměřený na dospívajícího chlapce jménem David, který se snaží přežít ve městě posedlém technologiemi a úpravami těla. Město budoucnosti nejenom dává, ale i bere, a to je důvod, proč se mladík rozhodne připojit ke skupině psanců Edgerunnerům. Bezejmenný hrdina totiž chce žít. A proto se vydá na nebezpečnou cestu v ještě nebezpečnější společnosti.

K nakouknutí je i první klip, jenž ukazuje mnohé schopnosti a vylepšení, které známe ze hry samotné. Skupina Edgerunnerů v ukázce zachraňují uvězněnou holčičku z rukou členů gangu Maelstrom, kteří jsou posedlí technikou. A jedná se o pořádně krvavá jatka, kde vidíme zvýšenou rychlost díky kyberware vylepšení Sandevistan i legendární čepele Kudlanky (Mantis).

Seriál si vzal na starost režisér Hiroyuki Imaishi (Kill la Kill) a Masahiko Otsuka. Hiromi Wakabayashi působí jako kreativní ředitel. O osobitý vzhled všech postav se pak starají designéři Yoh Yoshinari a Yuto Kaneko. Tvůrcem celého seriálu je pak Rafał Jaki z CD Projektu RED, autor letos vydané mangy The Witcher: Ronin a jeden ze spolu-autorů karetní hry Gwint, s níž jsme se setkali v Zaklínači 3. Za námětem zase stojí Bartosz Sztybor, jehož jméno můžete znát hlavně díky několika komiksům ze světa Zaklínače.

Tyto tvůrce můžete vidět i v novém videu, které nabízí pohled do zákulisí vzniku anime Cyberpunku. Vývojáři ze studia CD Projekt RED tak srovnávají Edgerunners s herním Cyberpunkem 2077, rozebírají výše zmíněný klip a blíže představují nejen Davida, ale i další hlavní postavu, poněkud záhadnou a introvertní Lucy. Prostor dostává také kyberware, samotný herní svět a samozřejmě spolupráce se studiem Trigger.