Oslavy 25. narozenin herní série Fallout pojala společnost Bethesda Softworks celkem ve velkém stylu. Sice jsme se nedočkali odhalení žádného nového dílu nebo alespoň nějakého toho remasteru či remaku, ale o oznámení či různé akce nebyla nouze. Dokazuje to nová aktualizace pro mobilní Fallout Shelter, oznámení next-gen upgradu Falloutu 4, Fallout 3 zdarma přes Epic Games Store nebo série videí připomínající řadu milníků. Zapomenout bychom neměli ani na přiblížení pocty prvním dvěma dílům, jež připravuje studio New Blood Interactive.

Až nyní, když už Bethesda začala hovořit o konci oficiálních oslav, přispěchal se svou troškou do mlýna plného radroachů také Amazon. Ten už nějakou dobu ve spolupráci s Bethesdou Softworks, vývojářským studiem Bethesda Game Studios a produkční společností Kilter Films připravuje seriál ze světa Falloutu, který zamíří do nabídky streamovací služby Amazon Prime Video. A nyní zveřejnil na sociálních sítích první oficiální fotografii ze seriálu.

V minulosti už jsme tu nějaké materiály spojené se seriálovým Falloutem měli. Vždy šlo ale o zákulisní záležitosti nebo fotografie pořízené fanoušky, kteří si udělali výlet do místa natáčení. Tentokrát jsme však dostali skutečně oficiální fotku, na níž můžeme vidět ikonický vchod jednoho z protiatomových krytů společnosti Vault-Tec a zatím neznámé postavy v taktéž ikonických modrých kombinézách.

Ty mají na zádech číslo 33, takže je jasné, že v seriálu uvidíme kryt s označením Vault 33. Na podrobnosti o tom, jestli je Vault 33 klasickým útočištěm přeživších nebo předmět nějakého experimentu, což by v kontextu světa Falloutu nebylo nic neočekávaného, si ale budeme muset ještě počkat. Stejně jako na jakékoliv jiné podrobnosti spojené s příběhem či zasazením seriálu, v němž si jednu z hlavních rolí zahrál známý herec Walton Goggins.

Zajímavé přitom je, že pokud budeme vycházet z dosud známých pravidel číslování společnosti Vault-Tec, najdeme Vault 33 někde na západním pobřeží Spojených států. Na starších fanouškovských fotografiích z natáčení jsme navíc mohli vidět motivy Vaultu 32, takže v seriálu zjevně uvidíme více krytů.

Můžeme se také ptát, zda je fotografie náznakem blížícího se příchodu nějakého teaseru nebo plnohodnotného traileru. Na něco takového je ale podle nás přece jen ještě trochu brzy, v každém případě je teď seriálový Fallout zase o něco blíž. A zase o něco reálnější.