Už od minulého roku víme, že stanice Showtime chystá seriálovou adaptaci knihy Ať vejde ten pravý od Johna Ajvide Lindqvista. A zdá se, že věci se výrazně posunuly kupředu, protože už známe nejenom datum premiéry, ale k dispozici je i oficiální trailer. Na ten se můžete podívat výše. Otázkou zůstává, zda se seriál svou kvalitou vyrovná švédské filmové adaptaci z roku 2008, která slavila úspěch jak v kinech, tak i u kritiků. Švédská verze vypráví o chlapci jménem Oskar, který se skamarádí s holčičkou Eli. Oskar však neví, že jeho nová kamaráda je stovky let stará upírka. I přestože se to může zdát děsivé, rozhodně to Oskarovi přijde vhod. A to už jen kvůli tomu faktu, že je ve škole šikanován. 

Film je tak ve výsledku v podstatě takovým romantickým hororem s perfektní atmosférou a unikátním pohledem na upírské téma. A jelikož film slavil mimořádný komerční úspěch, tak nedlouho poté vznikl americký remake, který sice nepatřil k nejhorším, ale tolik slávy už ani zdaleka nesklidil.

Připravovaný seriál si vzal na starost Andrew Hinderaker, který mu dělá showrunnera. Hinderaker už má s hororovým žánrem určité zkušenosti, je například autorem scénářů ke dvěma epizodám Penny Dreadful. Zároveň už je také známo, že seriál nebude vycházet z původní předlohy zcela do písmene. I když se v něm dočkáme upírské holčičky, tak tentokrát už nebude staletí stará. V seriálové verzi k její přeměně došlo teprve přednedávnem.

O pilotní díl seriálu se postaral Seith Mann. V jedné z hlavních rolí uvidíme herce Demiána Bichira, dále se dočkáme jmen jako Anika Noni Rose, Grace Gummer, Kevin Carroll, Ian Foreman a Jacob Buster.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 10. 2022.