Disney už nějaký ten pátek dohlíží na výrobu nadcházejícího dobrodružného seriálu, který bude vycházet podle filmové série Lovci pokladů. Návrat Nicolase Cage do role Benjamina Franklina Gatese však nečekejte, seriál si totiž posvítí na zcela nové hrdiny. A teprve nedávno jsme se konečně dozvěděli, jaký bude mít seriál oficiální název. Ten bude znít: National Treasure: Edge Of History. Očekávat bychom tak měli napínavou podívanou o deseti epizodách, ve které se jako hlavní postava představí mladá žena jménem Jess (Lisette Alexis). Ta se vydá za úžasným a nebezpečným dobrodružstvím, aby mohla odhalit tajemnou minulost své rodiny a zachránit prastarý poklad před zlými prackami.

Do cesty se jí postaví drsná Billie (Catherine Zeta-Jones), miliardářka, odbornice na starožitnosti na černém trhu a především lovkyně pokladů, která by měla být hlavní záporačkou celého seriálu. Tak uvidíme, zda z toho nakonec bude opravdu zábavná podívaná. Mnozí si určitě pamatují dvě filmové verze s Nicolasem Cagem, kterým se sice v kinech celkem dařilo, ale kritici z nich příliš nadšení nebyli. V chystaném seriálu se nám kromě výše zmíněných také představí herci jako Justin Bartha, Zuri Reed, Jordan Rodrigues, Antonio Cipriano, Jake Austin Walker a Lyndon Smith.

Na seriálu z velké části pracují stejní lidé, kteří se postarali i o filmové verze. Showrunnery a hlavními scenáristy jsou Cormac Wibberley a Marianne Wibberley, oba dva také zpracovali scénáře ke snímkům s Nicolasem Cagem. Určité epizody natáčí také Jon Turteltaub, původní režisér obou dvou filmů, k němu se však ještě připojila indická filmařka Mira Nair, jejíž snímek Sallam Bombay! byl v roce 1989 nominován na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film.

Produkce započala už letos na konci zimy, ovšem zatím stále nevíme, kdy přesně se seriálu dočkáme.

Líbily se vám filmové verze Lovců pokladů?