Na konci osmdesátých let vytvořil známý britský spisovatel Neil Gaiman slavnou komiksovou sérii jménem The Sandman, kterou si nedlouho poté zamilovali čtenáři po celém světě. A to nejenom kvůli podmanivému grafickému zpracování, ale i inovativním nápadům, které pro celou sérii Gaiman vymyslel. V komiksech se tak setkáváme se Sandmanem, který je taktéž známý pod jménem Sen, případně Morpheus. Ten patří do rodiny Věčných – starodávných bytostí, které existovaly ještě před tím, než si lidé vymysleli bohy. Na základě úspěchu celé komiksové série se proto Netflix rozhodl, že vytvoří novodobou seriálovou adaptaci, na které se aktivně podílí i sám Gaiman. Seriál se už dočkal nejenom oficiálního traileru, ale i několika plakátů, které vyobrazují jedny z primárních postav celé série. A přednedávnem jsme se dočkali zcela nové fotky ze seriálu, na kterou se můžete podívat níže. 

A jelikož víme, že spousta lidí začne po přečtení slov „Netlfix“ a „adaptace“ obracet oči v sloup, tak žádné strachy. Neil Gaiman totiž opravdu dohlíží na to, aby byla seriálová adaptace komiksům co nejbližší. První série tak bude sledovat stejnou narativní strukturu, přičemž duch celého seriálu se bude od každé epizody měnit. Sám Gaiman to popsal následovně:

,,Díváte se na první epizodu a říkáte si: ‚Jasně, chápu, je to něco jako Downton Abbey, ale s magií. Od druhé epizody, kde uvidíte Gargoyla Gregoryho, si ale najednou řeknete: ‚Co to sakra je?‘. Pátá epizoda je tak temná a traumatická, jak si jen dokážete představit. A pak je tu šestá epizoda, která je pravděpodobně nejpříjemnější ze všech.“

Jelikož bude tudíž seriál přeskakovat z jednoho žánru do druhého, bude rozhodně těžké udělat si o něm úsudek hned po první epizodě. Gaiman to doplnil těmito slovy:

,,Pokud se vám nelíbila epizoda Hry o trůny, pravděpodobně se vám nebude líbit ani žádná další. Se Sandmanem to je však o tom, abychom vás překvapili. Jde o to vzít vás na cestu, na které jste ještě nebyli.“

Hlavního hrdinu v nadcházejícím seriálu ztvární Tom Sturridge, kterého si můžete prohlédnout na výše uvedené fotce. Taktéž se dočkáme i všech jeho šesti sourozenců. Patří mezi ně Osud, Smrt (Kirby Howell-Baptiste), Zkáza, Touha (Mason Alexander Park), Zoufalství a Delirium. V seriálu si tak zahrají herci jako Gwendoline Christie, Boyd Holbrook, Charles Dance, Asim Chaudhry, Sanjeev Bhaskar, Donna Preston, Jenna Coleman, Niamh Walsh, Joely Richardson, David Thewlis, Kyo Ra, Stephen Fry, Razane Jammal, Sandra James Young a Patton Oswalt.

Premiéry na Netflixu se dočkáme ještě během roku 2022.