Když se řekne Nový Zéland, většina popkulturních fanoušků si nepředstaví nic jiného než filmovou adaptaci Pána prstenů. Režisér Peter Jackson dokázal využít tento ostrovní stát na sto procent a diváci si tak kromě skvělého fantasy příběhu mohli užít i nádherný pohled na dechberoucí přírodu.

Každý fanoušek příběhů J. R. R. Tolkiena by tedy čekal, že se na Novém Zélandu bude natáčet i celý seriál z produkce Amazon Studios. Produkční tým však v posledních dnech oznámil, že zemi nejspíše nadobro opustí a následující natáčení přesune do nového studia ve Velké Británii.

Lokace Nového Zélandu použité ve filmové trilogii Hobit

Tento krok je od Amazonu opravdu zvláštní. Jak jsme již jednou zmiňovali, filmový Pán prstenů, a dokonce i Hobit je s Novým Zélandem velmi silně spjatý. Vláda země se díky těmto filmům může pochlubit velmi silným turistickým ruchem. Důvod přesunu produkce by tedy neměl být kvůli nevýhodným podmínkám ze strany zástupců státu, ale spíše proto, protože Amazon již investoval nemalý finanční obnos do nového studia ve Velké Británii.

Jejich oznámení však neznamená, že se ze dne na den celý produkční tým zabalí a Nový Zéland neprodleně opustí. Amazon Studios na Novém Zélandu zůstane do června/júna roku 2022, aby dokončil postprodukční fázi první série, která již byla dotočena. Naopak předprodukční fáze k druhé sérii by měla začít někdy začátkem roku 2022.

I když tato informace velkou část fanoušků jistě pobouří, tak vězte, že i Velká Británie má z hlediska přírodních lokalit co nabídnout. Příroda Severního Irsko či Skotska byla v minulosti využívaná při natáčení velké řady fantasy počinů. Za zmínku určitě stojí seriál Hra o Trůny z produkce HBO, který se z velké části natáčel právě v Severním Irsku. Nesmíme ani zapomenout na venkov Anglie, který je velmi silně spjatý s autorem knižní předlohy, J. R. R. Tolkienem.

Jak jsme již jednou v článku zmiňovali, první série nového seriálu ze světa Pán prstenů byla již dotočena. Premiéra by měla proběhnout na streamovací službě Amazon Prime Video 2. září/septembra 2022