Poslední den festivalu Geeked Week 2022 začal ve velkém stylu. Netflix totiž divákům představil první ukázku z nového animovaného seriálu Dragon Age: Absolution, který se bude odehrávat ve světě kultovní RPG série vývojářského studia BioWare. A už teď je jasné, že se fanoušci seriálu dočkají dříve než čtvrté plnohodnotné videohry s přízviskem Dreadwolf.

Pokud jste se ale těšili na staré známé postavy z videoher, tak vás bohužel zklameme. Šestidílný seriál Dragon Age: Absolution se sice bude odehrávat v říši Tevinter, ale zaměří se na úplně nové postavy. Netflix však slibuje, že budou skvěle zapadat do již existující a celistvého světa. Fanoušci se tak mohou těšit na elfy, mágy, rytíře, Quanari, démony a například i na Rudé templáře.

Celý projekt vede show-runnerka Mairghread Scott, jež se v minulosti podílela na scénářích pro filmy a seriály Justice League Dark: Apokolips War, Transformers Prime a Wonder Woman: Bloodlines. Animaci má zase na starost studio Red Dog Culture House, které má za sebou už nějaký ten animovaný počin. Například snímek Vlčí sen ze světa kultovního Zaklínače.

Herecké obsazení a informace o ději zatím neznáme. Velmi dobrou zprávou na konec je ale fakt, že se seriálu Dragon Age: Absolution dočkáme již v prosinci/decembri tohoto roku.