Film Upgrade v kinech příliš nezazářil. Spíše naopak v Americe dokázal vydělat něco kolem 12 milionů dolarů a celosvětově to nebylo o moc lepší. Co se však povedlo je získat si oddané fanoušky (mezi které se mohu také počítat). Může za to bravůrná kombinace sci-fi, horroru, špetky základní filozofie a trademarkové akční scény. Spoustu lidí chtělo, aby se film dočkal dalšího dílu. Nakonec to však vypadá, že Leigh Whannell přenese svůj talent na televizní obrazovky.

Podle magazínu Deadline Leigh Whannell obsadí jak showrunnerskou tak režisérskou pozici pro seriál, který bude duchovním nástupcem původního filmu z roku 2018. Whannell bude spolupracovat s producentem Treadstone což je jedna z adaptací světa Jamese Bourna.

„SERIÁL SE BUDE ODEHRÁVAT PÁR LET PO UDÁLOSTECH FILMU A ROZŠIŘUJE VESMÍR O NOVOU VERZI SYSTÉMU STEM A NOVÉHO HOSTITELE – PŘEDSTAVTE SI SVĚT, VE KTERÉM VLÁDA VYUŽÍVÁ STEM, ABY PŘEDCHÁZELA KRIMINALITĚ.“

DEADLINE...

Já se určitě těším, co s tímto materiálem režisér udělá. Příběh filmu a dle popisu ani seriálu není příliš originální. Určitě každý dokáže vyjmenovat několik klasik, které sdílejí podobné téma. Jsou to však drobná rozhodnutí ať už ve vizuálu, či scénáři, či již zmíněné akční složce, co dělají s filmu něco jedinečného.