V roce 2021 oznámila společnost Warner Bros. Discovery nový animovaný seriál Velma od Mindy Kaling, který si posvítí na původ extrémně chytré příslušnice uskupení Záhady s.r.o. Již v době oznámení se mluvilo o tom, že projekt bude na rozdíl od klasických Scooby-Doo seriálů mířen spíše na dospělejší publikum. Nejnovější ukázka ale dokazuje, že „dospělejší publikum“ je opravdu slabé označení.

Během jednoho z panelů na právě probíhajícím newyorském Comic Conu se streamovací služba HBO Max s návštěvníky podělila o ukázku z první epizody. Všem účastníkům ale nejspíše spadla brada. Ukázka je prý plná vražd, goreu, vulgárních výrazů a taktéž lehké nahoty.

My jsme na panelu nebyli, ale díky internetu vám můžeme přetlumočit, co mohli návštěvníci vidět. Ukázka začala v dámské šatně, kde dívky Velma a Daphne naleznou mrtvolu. Vzápětí ale zjistí, že zubožené tělo s vyjmutým mozkem patří spolužačce Brandě. A jelikož jsou obě dívky milovnicemi zločinu, spojí se, aby záhadnou vraždu vyřešily.

V ukázce se objevil i hezoun Fred, který byl představen jako ješitný jedinec s úchylkou na krásné lidi. A chybět samozřejmě nesměl ani vzhledově pozměněný Shaggy, jenž by měl v seriálu představovat zhuleného týpka zamilovaného do Velmy. O Scoobym se ale návštěvníci bohužel nezmiňují.

Zážitky z ukázky dokazují, že seriál Velma bude fungovat jako origin story uskupení Záhady s.r.o. Jen tedy nečekejte, že se hrdinové budou potýkat s vtipně strašidelnými záhadami, ale s drogovými dealery, rozřezanými těly a zakázanými románky.

Moderátor panelu po ukázce ještě zdůraznil, že to skutečně není seriál pro děti, ale dospělá animované show ve stylu Ricka a Mortyho nebo nejnovější Harley Quinn s Kaley Cuoco v hlavní roli. Máme se tedy na co těšit.

Jak jsme již několikrát zmiňovali, k ukázce měli přístup jen lidé, kteří se účastnili onoho panelu na newyorskému Comic Conu. Ani my jsme však ve finále nepřišli zkrátka. HBO Max totiž na svém YouTube kanálu zveřejnilo teaser trailer, který ohlasy z Comic Conu řádně potvrzuje.

Seriál Velma se na streamovací službě HBO Max objeví během roku 2023. Celý projekt vede Mindy Kaling, která zároveň propůjčila hlas Velmě. Role Daphne se ujala Constance Wu. Freda a Shaggyho ztvárnil Glen Howerton a Sam Richardson. Fanoušci se taktéž mohou těšit například na Jane Lynch, Wandu Sykes, Russella Peterse, Melissu Fumero a další.