Producent Craig Mazin, který se v poslední době proslavil povedeným mini-seriálem Černobyl, ve spolupráci s HBO připravuje seriálovou adaptaci The Last of Us. O projektu pravidelně mluví. Nedávno prohlásil, že se bude držet původního příběhu a děj seriálu nenaruší zážitky, které hráči mají ze hry. Místo toho chce tento příběh vylepšit a rozšířit.

Na práci Mazina dohlíží Neil Druckmann, scénárista, kreativní ředitel a viceprezident Naughty Dog, který vedl vývoj The Last of Us pro PlayStation 3. Mazin nyní prohlásil, že jeho cílem není, abyste The Last of Us nadále milovali, ale abyste se do příběhu Joela a Ellie zamilovali znovu, tentokrát jiným způsobem.

Tvůrce povedeného seriálu Černobyl si uvědomuje, že jeho nový projekt není určen výhradně fanouškům The Last of Us, ale široké veřejnosti. Z toho důvodu chce představit post-apokalyptický svět jiným způsobem a prozradit více o postavách a jejich životech. Současně by ale nerad narušil původní příběh hry.

Mazin je z The Last of Us nadšen a spadla mu čelist poté, co mu Druckmann prozradil scénu, kterou nakonec z původní hry vývojáři úplně vynechali. Ta se objeví v seriálu. Prý by museli Mazina zastřelit, aby ho zastavili. Bohužel jsme se nedozvěděli, o jakou myšlenku jde. Je to ale „organický“ způsob, jak vyprávět příběh televizní adaptace a rozšířit původní děj, aniž by se odchýlil od postav, do nichž se fanoušci zamilovali.

Nemusíte se bát. Nemá jít o žádné šílené scény, kdy by Joel a Ellie náhle skočili na motocykl a bojovali s gangem. To v seriálu rozhodně nebude.

Mazin je současně rád, že z The Last of Us bude seriál. První nápad se totiž točil kolem filmu, ovšem ten by svou délkou nemohl vyprávět celou cestu a zmizelo by pomalé budování vztahu. Tím pádem dává smysl seriál.

The Last of Us od HBO nečekejte v dohledné době, v současné době se píše scénář a koronavirus ovlivnil plány. Není tedy divu, že nikdo nechce mluvit o datu premiéry. Brzy bychom ale mohli být chytřejší a vědět alespoň, jací herci si zahrají důležité postavy.