O připravovaném seriálu The Last of Us od HBO se od začátku mluví jako o adaptaci příběhu Joela a Ellie z prvního dílu hry. Nově se ale dozvídáme, že se seriál občas výrazně odkloní od titulu vytvořeného studiem Naughty Dog pro PlayStation 3.

Neil Druckmann, který stojí za původní post-apokalyptickou survival výpravou, tvrdí, že pro ně bylo důležité zachovat filozofické základy příběhu. Konkrétně identitu Joela a Ellie a důvody jejich nebezpečné cesty.

Upozaděny jsou nepodstatné detaily. Tvůrci seriálu se méně starají například o to, zda by Joel měl nosit stejnou kostkovanou košili a Ellie stejné červené tričko.

Oproti tomu hráči The Last of Us rozpoznají některé dialogy. „Na některých místech je televizní seriál s hrou velmi podobný. Je legrační sledovat můj dialog ze hry ve scénářích HBO. Jindy se ale výrazně liší, aby lépe fungovaly v jiném médii,“ prozradil Druckmann z Naughty Dog v rozhovoru s americkým magazínem IGN.

Scénárista a výkonný producent vysvětlil, že na začátku hry je nutné hráče se vším seznámit a přinést spoustu akce, aby se neučil používat zbraně. To ale v televizním seriálu společně s větší mírou násilí není potřeba. Místo toho se seriál soustředí na drama postav.

„Některé z mých oblíbených epizod se od příběhu značně odchýlily. Nemůžu se dočkat, až je lidé uvidí,“ dodal Druckmann s tím, že v seriálu nebudou chybět obávaní Clickeři. Zatím probíhají protetické testy, ale první letmý pohled na tohoto hodně nebezpečného nepřítele byl podle Druckmanna úžasný.

Do role Joela se vžije Pedro Pascala a Ellie si zahraje Bella Ramsey. Pascala se proslavil jako hvězda filmu The Mandalorian od Disney. Nedávno se také objevil po boku Gal Gadot a Kristen Wiig jako ničemný Maxwell Lord ve filmu Wonder Woman 1984. Bellu Ramsey si zase vybaví fanoušci Hry o trůny. Právě představitelka Lyanny Mormont si užije roli čtrnáctiletého sirotka Ellie – předlohou pro hru byla Ashley Johnson.

Přečtěte si také: Tom Holland lituje, že v Uncharted ztvárnil Nathana Drakea

K obsazení ústředních rolí se Druckmann nevyjádřil, pouze řekl, že si máme počkat na to, až oba herce v seriálu uvidíme.

Scénář seriálu The Last of Us od Naughty Dog má na starost tvůrce Černobylu Craig Mazin. Hra vyšla v roce 2013 na PlayStation 3 a později byla ve vylepšené podobě uvedena na PlayStation 4 i s příběhovým rozšířením. To se soustředilo na dětství Ellie. Loni na PS4 vyšlo pokračování pod názvem The Last of Us Part 2.