Craig Mazin, tvůrce seriálu Černobyl a scenárista seriálu The Last of Us, se objevil v podcastu Scriptnotes. Zde se zmínil o tom, že seriál The Last of Us nabídne svým divákům deset hodinových epizod. Mimo to také potvrdil, že se na tvorbě jednotlivých dílů budou podílet ještě dva dosud neoznámení režiséři. Mezi ty oznámené patří Ali Abbasi, Kantemir Balagov, ten má na starost pilotní epizodu, a Jasmila Žbanić.

První série seriálu bude mít vysílací dobu o délce deseti hodin. Otázkou ale je, jak velkou část příběhu první série pokryje? Mazin ani Neil Druckmann se k tomuto tématu prozatím nevyjádřili. Víme, že se seriál občas odchýlí od videoherní předlohy, nabídne zcela nové scény a rozvine vztahy jednotlivých postav. To samo o sobě vypovídá o tom, že příběh první hry by mohl vystačit alespoň na dvě řady. Stále je tu ale možnost, že první série pokryje první hru, a druhá by odvyprávěla příběh The Last of Us Part 2.

Přečtěte si také: Seriál The Last of Us má dva méně známé režiséry

Natáčení seriálu je v plném proudu a herci se rozhodli se se světem podělit o jednu zajímavou fotečku. Na té můžeme vidět Pedra Pascala (Joel), Gabriela Lunu (Tommy) a Nico Parker (Sarah) jak sedí v autě. Vše napovídá tomu, že se jedná o scénu z úplného začátku hry. To, že si Nico Parker zahraje Joelovu dceru Sarah, jsme se dozvěděli těsně před začátkem natáčení.

V seriálu se také objeví Merle Dandridge jakožto vůdkyně Světlonošů Marlene. Dandridge se jako jediná z celého hereckého obsazení objevila ve videoherní předloze, kde dabovala Marlene. V neposlední řadě tu máme Elie, kterou si zahraje Bella Ramsey, jíž můžete znát ze Hry o Trůny.

Datum premiéry je zatím neznámé. Ovšem teprve před dvěma dny začalo natáčení a končit by mělo 8. 6. 2022. Což znamená, že na seriál si ještě nějakou dobu počkáme. Odhaduje se konec roku 2022, případně začátek roku 2023.