Slavný a možná až zbytečně moc dlouhý seriál The Walking Dead pomalu spěje ke svému velkolepému konci. To ovšem neznamená, že dáme postapokalyptickému světu, jenž je plný ploužících se mrtvol, nadobro sbohem. Těšit se totiž můžeme hned na několik dalších seriálů, který budou celý svět i nadále rozšiřovat. Jedním z nich bude také série jménem Tales of the Walking Dead, který AMC oznámila loni na podzim. Po seriálech Fear the Walking Dead a The Walking Dead: World Beyond se tak bude jednat o třetí spin-off, který vychází jak z původních komiksových předloh, tak i prvního seriálu z roku 2010. A konečně už také víme, kdy přesně seriál na AMC odstartuje. Bude to 14. 8. 2022. Tvůrci taktéž vydali řadu fotek, které si všechny můžete prohlédnout níže. 

Seriál se bude skládat z šesti epizod, ale tentokrát na sebe nebudou přímo navazovat. Každá epizoda totiž bude vyprávět samostatný příběh určitých postav, které se budou skládat jak ze starých známých z předchozích seriálů, tak i z nově příchozích. A pokud jste si prohlídli výše uvedené fotky, tak jste možná na jedné z nich poznali záporačku Alfu, vůdkyni Šeptačů, kteří s našimi hrdiny z původního seriálu bojovali během deváté a desáté řady. Opět ji ztvární Samantha Morton, přičemž očekávat můžeme nějakou sekvenci z její minulosti, kdy ještě nestála v čele Šeptačů. Tvůrci tak fanouškům slibují, že je čekají zcela nové a originální příběhy, které budou plné napětí, skvělých nápadů a podmanivých myšlenek. 

Showrunnerem celého seriálu bude Channing Powell, který působil jako scénárista a producent jak pro původní seriál, tak i pro Fear the Walking Dead. Dále se v něm dočkáme herců jako Olivia Munn, Terry Crews, Parker Posey, Anthony Edwards, Poppy Liu, Jillian Bell, Loan Chabanol, Embeth Davidtz, Jessie T. Usher, Daniella Pineda a Danny Ramirez.

V budoucnu se také můžeme těšit na seriál Isle of the Dead, jenž se bude odehrávat v zamořeném New Yorku, hlavními hrdiny by se měli stát Maggie a Negan. V přípravě je také seriál, který naváže na konec seriálu původního, přičemž se zaměří na cesty fanouškovského miláčka Daryla Dixona.

Díváte se ještě na The Walking Dead?