Příběhy, ve kterých hlavní hrdina trpí téměř kompletní amnézií, ještě zcela nevymřely. Dokáže to služba Apple TV+, která nám už za měsíc nadělí zbrusu nový seriál, jenž ponese název Surface. Děj se zaměří na mladou ženu jménem Sophie (Gugu Mbatha-Raw), která za záhadných okolností utrpěla vážné poranění hlavy. Důsledkem toho bude obzvlášť velká ztráta paměti, která hrdinku zanechá bloumat ulicemi v lidnatém San Franciscu. Přirozeně se tak rozhodne se svou amnézií vypořádat a dozvědět se, co se jí vlastně stalo. Zprvu začne věřit, že se patrně pokoušela o sebevraždu, nicméně později vyjde najevo, že za tím mohlo být něco hrozivějšího. 

Sophie se tak následně potkává se svým manželem a přáteli, na které si ovšem vůbec nepamatuje. Ti všichni hrdince poví o tom, jaký život před svou ztrátou paměti vlastně měla. Jak se ale Sophie bude pokoušet přijít věcem na kloub, začne postupně zjišťovat, že některá tvrzení o částech z jejího údajného života, který je zakryt pod závojem tajemství, nemusejí být úplně pravdivá. Mladá žena tak brzy pochopí, že hledání odpovědí nakonec nebude vůbec jednoduché. Obzvlášť také z toho důvodu, že se zaplete do milostného trojúhelníku.

Seriál je tvůrci prezentován jako příběh o sebeobjevování, který nás má nechat uvažovat o tom, zda je nám předem předurčeno stát se tím, kým jsme, nebo zda si zvolíme svou vlastní identitu. Série se tak bude zabývat hlavní otázkou: Co kdybyste se jednoho dne probudili a neznali svá vlastní tajemství?

Tvůrkyní a hlavní scenáristkou se stala Veronica West, která například psala scénáře pro seriály jako Doktorka Dixie, Chicago Fire a Dexter. K režii určitých epizod se upsal Sam Miller, jenž se podílel na tvorbě vynikajícího britského seriálu Luther. V seriálu se taktéž dočkáme herců jako Christin Park, Markian Tarasiuk, Ari Graynor, Ian Tracey, Patrick Sparling, Millie Brady, Oliver Jackson-Cohen, Stephan James, Bo Martynowska a Mathias Retamal.

Oficiální premiéra je stanovená na 29. 7. 2022.