Nejočekávanějším segmentem středečního streamu letní akce Netflix Geeked Week byl bezpochyby ten, který se věnoval skvělému mysterióznímu seriálu Stranger Things. Kromě představení nových postav pro čtvrtou sérii jsme se dočkali i nečekaného oznámení. Značka Stranger Things se dočká Rozhlasové hry na motivy doposud nevydaného románu Rebel Robin.

Přečtěte si také: Třetí román ze série Stranger Things míří do Česka

Na knižní předloze této rozhlasové hry pracuje americká autorka Amy Rose Capetta, v jejímž portfoliu mohou čtenáři naleznout například fantasy sérii Once & Future. Po vzoru již vydaného románu Šílená Max bude na fanoušky čekat příběh zaměřující se na postavu Robin, kterou v seriálu ztvárnila Maya Hawke. Hlavní premisou románu bude Robinin plánovaný útěk do Evropy. Brzy však zjistí, že uniknout z městečka Hawkins v jednom kuse nebude zas tak jednoduché.

Teď se však vraťme k plánované rozhlasové hře. V ní se fanoušci mohou těšit na knižní příběh v podání již zmiňované herečky Mayi Hawke a Seana Mahera, který se v minulosti objevil například v kultovním seriálu Firefly. Režii hry má na starosti Lauren Shippen.

Rozhlasová hra Rebel Robin: Surviving Hawkins bude doprovázet vydání stejnojmenné knižní předlohy. První z plánovaných šesti epizod se objeví například na platformách Spotify a Apple Podcasts již 29. června/júna 2021. Další epizody budou vycházet vždy po týdenní pauze.

A jak to bude s knižní předlohou v Česku? Oficiální vydání zatím nepotvrdilo žádné české nakladatelství. Podle našich odhadů by se však kniha mohla do roka objevit u nás například pod taktovkou nakladatelství Argo, jež na začátku roku 2021 vydalo velmi podobný román s názvem Šílená Max