Značka Hry o trůny se pokusí získat si zpět přízeň fanoušků. A to zbrusu novým seriálem jménem Rod draka, který bude vyprávět o starobylém a mocnému rodu Targaryenů. Příběh se bude odehrávat asi 200 let před událostmi první série Hry o trůny. Samotný děj by se pak měl zaměřit na občanskou válku, která byla známá pod jménem Tanec draků. A nyní už konečně víme, kdy přesně se premiéry seriálu dočkáme. Datum je to pro nás Čechy a Slováky snadno zapamatovatelný, protože se s ním pojí i jedna velice nemilá událost v historii Československa. Rod draka vyjde 21. 8. 2022. Fanoušci se taktéž dočkali zbrusu nových fotek, které si můžete prohlédnout níže. 

Nové fotky tak ukazují Paddyho Considinea jako krále Viseryse Targaryena, dobrého muže, který bude mít kvůli své laskavosti potíže udržet si trůn. Na fotkách je také Matt Smith jako princ Daemon Targaryen, mladší bratr Viseryse a další v pořadí v nástupu na trůn. Na rozdíl od Viseryse má Daemon údajně v žilách skutečnou dračí krev, díky čemuž je jak nebezpečný, tak i impulzivní. Můžeme také vidět Rhyse Ifanse jako Otta Hightowera, králova poradce, který je oddaně věrný Targaryenům. Ottovu dceru Alicent zas hraje Olivia Cooke. Její postava by měla být politická pletichářka, která má blízko ke králi.

Pokud ale stále pociťujete vůči seriálu určitou skepsi, tak dobrou zprávou může být i to, že ho vychvaloval sám stvořitel původních knižních předloh G. R. R. Martin. Autor tak vychvaloval nejenom herecké výkony, ale i samotný scénář, o nějž se již nestarali David Benioff a D. B. Weiss, ale Miguel Sapochnik a Ryan J. Condal, který je zároveň showrunnerem celého spin-off seriálu. Těšit se tak opět můžeme na politické pletichaření, nějakou tu nahotinu a krvavé boje. A jelikož je zde řeč o Targaryenech, tak pravděpodobně zase nějakého toho incestu. 

Dále si v seriálu zahrají herci jako Milly AlcockBethany AntoniaPhoebe CampbellEmily CareyHarry CollettRyan CorrTom Glynn-CarneyJefferson HallDavid HorovitchWil JohnsonJohn MacmillanGraham McTavishEwan MitchellTheo NateMatthew NeedhamBill PatersonPhia SabanGavin SpokesSavannah Steyn.

Miguel Sapochnik, veterán z původního seriálu, si taktéž zrežíruje několik epizod. Mezi další režiséry patří například Greg YaitanesJocelyn DiazVince GerardisRon Schmidt.

Těšíte se?