Je tomu již více jak rok, co po internetu začaly kolovat zprávy o tom, že Netflix ve spolupráci s Constantin Films připravují seriálovou adaptaci z oblíbeného hororového světa Resident Evil. Od dob našeho článku z konce ledna roku 2019 se moc nových informací neobjevilo, teď se ale zdá, že se seriál rychle blíží do produkční fáze.

Redanian Intelligence, fanouškovská stránka, která pracuje na odhalování informací ohledně seriálu The Witcher, oznámila, že objevila některé informace, týkající se stále neoznámeného seriálu Resident Evil. V první řadě se tak dozvídáme, že by měl být rozdělen do 8 epizod a každý díl bude trvat 60 minut. Jednalo by se tak o klasickou strukturu originálních seriálů od Netflixu. Natáčet se začne v červnu/júnu a poslední klapka by měla padnout až v říjnu/októbru. Pokud tak půjde vše podle plánu, seriálu bychom se mohli dočkat již začátkem příštího roku. Natáčení se však začne připravovat již v dubnu/aprílu a hlavní lokací se má stát Jižní Afrika. To by byla také novinka pro Resident Evil. Natáčení všech předchozích filmů totiž probíhalo především v Kanadě nebo Mexiku.

Bohužel tohle jsou všechny informace, které máme doposud k dispozici. Neznáme tak ani herecké obsazení, ani režiséry, kteří se budou na tomto seriálu podílet. Věříme však, že Netflix a Capcom s oznámením vyčkávají na správnou chvíli. Ta by se mohla přiblížit s datem 3. dubna/apríla, kdy na naše herní stroje dorazí remake Resident Evil 3.