Před několika dny konečně premiérovaly první dvě epizody dlouho očekávaného seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, který se zaměřuje na období Druhého věku Tolkienovy Středozemě. A i přestože reakce mezi diváky jsou poměrně dost rozporuplné, z hlediska sledovanosti může streamovací služba Amazon Prime Video začít otevírat šampaňské. Po uvedení ve 240 zemích zhlédlo první dvě epizody až 25 milionů diváků, což je pro Amazon jasný rekord ve sledovanosti za první den. Jedná se tak o nejúspěšnější seriálový start v historii služby Amazon Prime. Jennifer Salke, šéfka služby, tak nedávno uvedla následující:

,,Jsem nesmírně vděčná Tolkien Estate a našim showrunnerům J.D. Payneovi a Patricku McKayovi, dále také výkonné producentce Lindsey Weber, hercům a štábu, za jejich neúnavné společné úsilí a bezmeznou tvůrčí energii. Jsou to ale desítky milionů fanoušků, kteří jsou naším skutečným měřítkem úspěchu.“

V prvních dvou epizodách se toho zatím zas až tolik nestalo, nicméně pokud přihlédneme k tomu, co o seriálu víme a v jaké době se první dva díly odehrávají, tak můžeme se vší pravděpodobností v následujících epizodách očekávat nějaké velké skoky v čase. Jak již bylo řečeno, na seriál se od diváků valí hodně rozporuplné reakce, například na IMDb již seriál hodnotilo téměř 67 tisíc uživatelů, přičemž necelých 33% z nich dalo seriálu nejvyšší možné hodnocení, 25% zase to nejnižší. Zbytek uživatelů s jiným hodnocením se pohybuje od 2% až po 10%.

Už teď je ale jasné, že Prsteny moci se dočkají druhé řady. K začátku produkce by údajně mělo dojít už za několik měsíců, možná jen týdnů. 

Prsteny moci patří mezi nejdražší seriály všech dob. Amazon si pro něj sáhl hluboko do kapsy, přičemž na první řadě vynaložil nejméně 465 milionů dolarů. Je tudíž jasné, že v seriál měl velkou důvěru. A jak se zdá, úplně vyhozené peníze to patrně věru nebyly. Nyní je otázkou, zda si parádní úspěch ve sledovanosti bude seriál udržovat i s příchodem nadcházejících epizod. Další díl Prstenů moci vyjde 9. 9. 2022.

Co na seriál zatím říkáte?