Žádné běhání kolem horký kaše a půjdeme rovnou k věci. Do role Cortany nebyl obsazen nikdo jiný než samotná Jen Taylor, jež můžete znát z herní předlohy, ve které také ztvárnila postavu Cortany. Taylor má s postavou dost zkušeností, jelikož se ocitla v její kůži ve všech hlavních dílech Halo.

Původně ale mělo být vše jinak. Do role Cortany, umělé inteligence pomáhající Master Chiefovi, byla původně obsazena Natascha McElhone, která zároveň bude hrát i její tvůrkyni Dr. Catherine Halsey. Jak ale víte, světem stále otřásá pandemie okolo koronaviru, jež zvládla zamíchat plány i tvůrcům Halo seriálu.

Došlo tedy na nějaké problémy s plánováním, kvůli nimž se musela McElhone vzdát role Cortany. V roli Dr. Halsey ale zůstává i nadále, takže se nemusíte bát, že by osazenstvo seriálu opustila úplně.

Jinak na seriálu jako takovém pracuje i samotné studio 343 Industries, které snad dohlédne, aby výsledný produkt byl co nejvíce věrný originálu. Mimo jiné do režisérského křesla pro prvních 9 dílů seriálu byl usazen Otto Bathurst, kterého můžete znát díky seriálům jako je Peaky Blinders nebo Black Mirror.

Ohledně samotného zasazení příběhu toho moc nevíme. Produkční tým dal k dispozici pouze to, že se bude jednat o konflikt mezi lidstvem a vetřelci z vesmíru známými jako Covenant. Za poslední dobu se na internetu objevily nějaké fotky z natáčení a jednou z nich je i Pablo Schreiber v kompletní zbroji Master Chiefa, na kterou je opravdu radost pohledět.

OPRAVA: Novináři z IGN reportují, že jim byla "za zavřenými dveřmi" ukázána fotka Pabla Schreibera v kompletní zbroji Master Chiefa a prý vypadá skutečně věrohodně. Samotná fotografie ale zatím není přístupná veřejnosti. Jediné, co zatím máme, je fotka herce v se spodní části masky, kterou přidal na svůj oficiální instagram.