Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k filmu Batman.

Na pokračování letošního Batmana od Matta Reevese, kde slavného netopýřího hrdinu ztvárnil Robert Pattinson, si budeme muset počkat ještě dlouhou dobu. Minimálně tedy do roku 2025, ale je možné, že se ono čekání ještě protáhne. I tak ale budeme mít možnost se do tohoto DC univerza, které Reeves pojmenoval The Batverse, vrátit o něco dříve. A to skrze seriálové spin-offy, přičemž jeden z nich bude vyprávět o slavném padouchovi Penguinovi, jehož opět ztvární Colin Farrell.

Co se týče již vydaného filmu o Batmanovi, tak víme, že Penguin, tedy Oswald Cobblepot, je představen jako člen zločineckého syndikátu Carmine Falcone a manažer Iceberg Lounge. S Batmanem se ve filmu setká v době, kdy netopýří strážce Gothamu vyšetřuje Riddlerovy útoky. Na konci filmu Falcone zemře, v rámci čehož se Penguin připravuje převzít moc nad gothamským podsvětím. 

A přesně na to by měl navázat také připravovaný seriál, který by měl podle tvůrců vyplnit časovou mezeru mezi prvním a druhým dílem Batmana. Sarah Aubrey, která má na starosti obsah pro HBO Max, v rozhovoru pro Variety prozradila, že seriál, respektive tedy první řada, bude začínat hned po událostech snímku, přičemž končit by měla někdy těsně před začátkem filmového pokračování. Aubrey dále tvrdí, že celý seriál bude v podstatě určitým mostem mezi oběma filmy.

Celá série se tak zaměří nejenom na Oswaldův soukromý život, ale i ten zločinecký. Děj nám ho tak ukáže jako mistrovského podvodníka a stratéga s vlastními ambicemi. Už nějakou dobu také víme, že můžeme čekávat drsnou mafiánskou podívanou, která se údajně má v mnohém podobat legendárnímu snímku Zjizvená tvář z roku 1983. Objeví se v ní i Pattinsonův Batman? To se necháme překvapit. 

Ale i přestože Falcone ve snímku zemřel, jeho odkaz bude Penguina i nadále prudit. Život mu totiž bude patrně znepříjemňovat jeho dcera Sofia, kterou si má v seriálu zahrát Cristin Milioti. Právě ona by se totiž měla s Oswaldem pustit do boje o kontrolu nad Gothamem.

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se má stát Lauren LeFranc, která v minulosti pracovala na sériích jako Chuck, Agenti S.H.I.E.L.D. a Impulse. O režii prvních dvou epizod se má postarat filmař Craig Zobel.

Zatím ale není známo, kdy přesně bychom se mohli seriálu na HBO Max dočkat. Na celou sérii samozřejmě dohlíží i Matt Reeves. A to jako jeden z producentů. Ve výrobě je také seriálový spin-off jménem Arkham Asylum, který se zas zaměří na stejnojmennou léčebnu/věznici.