Slavný britský režisér Danny Boyle nezanedbává ani svou seriálovou tvorbu. V přípravě je totiž životopisný seriál, který se zaměří na legendární punkovou kapelu Sex Pistols. A není vůbec divu, že právě o nich hraný seriál vzniká, protože minulost Sex Pistols je příběhem, který fascinuje hudební fanoušky po celá dlouhá léta. Seriál ponese název Pistol, přičemž si ho vzalo starost studio FX. Celá série bude založená na pamětích kytaristy Steva Jonese jménem Lonely Boy: Tales From a Sex Pistol. Čeká nás tak převyprávění divokého období 70. let, kdy kapela začínala. A i přestože v té době se s ní pojilo mnoho kontroverzí, mnozí se shodují na tom, že právě Sex Pistols jsou králové anglického punku rocku. 

A jak to bude s obsazením? Hlavní role se ujme Toby Wallace, který má ztvárnit výše zmíněného Steva Jonese, jednoho ze zakládajících členů kapely. Zbytek obsazení zahrnuje Ansona Boona jako Johna Lydona, Christiana Leese jako Glena Matlocka, Louise Partridge jako Sida Viciouse a Jacoba Slatera jako Paula Cooka. Dočkáme se také modelky a zpěvačky Jordan Mooney, kterou ztvární Maisie Williams. Dále se v seriálu objeví Thomas Brodie-Sangster jako manažer Malcolm McLaren a Talulah Riley jako McLarenova partnerka a světoznámá módní návrhářka Vivienne Westwood.

Taktéž už jsou venku první dvě fotky, na které se můžete podívat níže. 

Danny Boyle by se tak měl postarat o režii celého seriálu. Scénář však zpracoval Craig Pearce, který je zároveň seriálovým showrunnerem. Pearce je dlouholetým spolupracovníkem režiséra Baze Luhrmanna, přičemž se podílel na scénářích k většině jeho filmů, včetně Romea a Julie, Moulin Rouge a Velkého Gatsbyho. Zatím však nevíme, kdy přesně se připravovaného seriálu dočkáme.

Jste fanoušci Sex Pistols?