Seriál na motivy videoherní série Halo je v přípravě už několik let. Ačkoli jsme měli za tu dobu možnost vidět herecké obsazení i přeobsazení, o samotném seriálu toho vlastně nevíme tolik, kolik bychom si přáli. Pár novinek se objevilo během včerejšího dne, kdy server Deadline oznámil migraci seriálu ze služby Showtime na relativně novou službu Paramount+. Obě patří pod firmu ViacomCBS.

Produkční společnost Amblin Television se stále bude starat o produkci v čele s výkonnými producenty Stevenem Spielbergem, Darrylem Frankem, Justinem Falveyem a Stevenem Kanem. Do projektu jsou stále zařazeni režiséři Otto Bathurst, Toby Leslie, Kyle Killen a Scott Pennington, včetně výkonných producentů Kiki Wolfkill, Franka O'Connora a Bonnie Ross ze strany 343 Industries.

Důvod pro změnu služby je ten, aby Paramount+ mohl nabídnout zásadní seriál k nalákání diváků. Od samotného seriálu si přitom společnost slibuje „hlubší emocionální zážitek okolo Spartanů“.

Příběh [seriálu] je o opětovném získání toho, co je dělá lidmi, a proto je to velmi silný příběh,“ tvrdí David Nevins, prezident Showtime. Mezi nejdůležitější zprávu nicméně patří, že premiéra seriálu je nyní naplánovaná na první kvartál příštího roku.