Právě dnes na Netflixu premiéruje zbrusu nová minisérie, která bude pojednávat o jednom z nejslavnějších a nejodpornějších sériových vrahů americké historie. Trailer na seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera si tak můžete pustit výše.

Jak už je z názvu patrné, seriál si posvítí na hrůzné činy Jeffreyho Dahmera (Evan Peters), který mezi lety 1978 až 1991 připravil o život až sedmnáct nevinných lidí. Celý příběh tak bude údajně odvyprávěn z pohledu jeho obětí. Zároveň také minisérie zabrouzdá do vod systémového rasismu a selhání policie, v rámci čehož se nedostalo obětem pořádné pomoci, což pak mělo za následek pokračující Dahmerovo vražedné řádění. 

Dahmerovy vraždy taktéž zahrnovaly věci jako kanibalismus a nekrofilii, stejně tak si v některých případech uchovával určité části těla svých oběti. Šlo tak o jednoho z nejúspěšnějších sériových vrahů 80. let. Jeho obětmi byli chlapci a mladí muži, většinou afroamerického původu. Nejčastěji je lovil na místech jako gay bary, obchoďáky a autobusové zastávky s příslibem sexu nebo peněz. Potom si je obvykle přivedl domů, kde je opil a následně také zabil.

Jednou z hlavních postav se také stane Glenda Cleveland (Niecy Nash), která byla Dahmerovou sousedkou. Ona a její rodina si následně všimnou, že s Dahmerem není něco v pořádku. 

Za tvorbou minisérie stojí duo Ryan Murphy a Ian Brennan. Scénář však zpracovala Janet Mock, která se podílela na tvorbě seriálů jako Pose a Hollywood. O režii jednotlivých epizod se postarali Paris Barclay a Carl Franklin.

Dále se v seriálu objeví herci jako Michael Learned, Karen Malina White, Richard Jenkins, Penelope Ann Miller, David Barrera, Shaun Brown, Scott Michael Morgan a Nikea Gamby-Turner.

Seriál premiéruje již dnes, tedy 21. 9. 2022, na Netflixu.