Morbidní zvědavost zkrátka dělá divy. Seriál Monstrum, který pojednává o strašlivých skutcích známého sériového vraha a nekrofilního kanibala Jeffreyho Dahmera, slavil na Netflixu obrovitánský úspěch. Doposud seriál zaznamenal téměř 900 milionů zhlédnutých hodin, což z něj dělá jednu z nejsledovanějších sérií v angličtině na celé streamovací platformě.

Tudíž asi není divu, že Netflix se rozhodl seriál obnovit minimálně pro další dvě řady. Ano, ,,minimálně“. Pokud si totiž seriál i nadále udrží tak slušnou sledovanost, je možné, že se rozšíří o mnohem více sezón. V dalších dvou řadách už ale Jeffreyho Dahmera, kterého pro seriál ztvárnil sympatický Evan Peters, tentokrát neuvidíme. 

Další řady totiž mají být věnované jiným sériovým vrahům, jejichž činy zděsily celý svět. Netflix však zatím neprozradil, na koho si brousí zuby tentokrát. Spolu s Monstrem byl pro další řadu také obnoven hororový seriál Vidím vás (The Watcher), který se taktéž mezi diváky těší velkému zájmu. Tato série se točí kolem rodiny Brannockových, která se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí. Žádného klidu a pohody se ale stoprocentně nedočkají.

V následujících měsících bychom se tak snad měli dozvědět, o kom nadcházející dvě řady seriálu Monstrum budou. Otázkou samozřejmě je, zda se bude opakovat podobný úspěch, který zaznamenal strašlivý příběh Jeffreyho Dahmera.

Za tvorbou seriálu stojí duo Ryan Murphy a Ian Brennan. Scénář však zpracovala Janet Mock, která se podílela na tvorbě seriálů jako Pose a Hollywood. Připojili se k ní i David McMillan, Reilly Smith a Todd Kubrak. O režii jednotlivých epizod se postarali Paris Barclay, Carl Franklin, Clément Virgo, Jennifer Lynch a Gregg Araki.

Dále se v seriálu objevili herci jako Michael Learned, Karen Malina White, Richard Jenkins, Penelope Ann Miller, David Barrera, Shaun Brown, Scott Michael Morgan a Nikea Gamby-Turner.

Ocenili byste další řady s příběhy jiných vrahounů?