Netflix přichází se švédským romantickým seriálem Mladá modrá krev (v originále Young Royals) od Lisy Ambjörn, který během letních měsíců vyplní pomyslnou díru, která vznikla absencí další série britské Koruny (2016). Příběh se totiž rovněž točí okolo královské rodiny, která svého mladého prince vysílá na prestižní internátní školu, kde konečně dostane příležitost prozkoumat své pravé já a zjistit, jaký život opravdu chce. Teenagerské drama s duhovými prvky se nedávno představilo v oficiálním traileru.

„Reprezentuješ naši rodinu. A švédský lid. Když tě nemůžeme před těmi situacemi ochránit, tak musíme zajistit, aby k nim nedošlo,“ zaznívá z úst rodičů Wilhelma (Edvin Ryding), švédského prince, který začíná snít o budoucnosti plné svobody a bezpodmínečné lásky daleko od královských povinností. Jeho sen mu ale komplikuje pokrevní linie, z níž vychází jako právoplatný dědic trůnu. Jeho váhavý postroj je na obtíž, a tak je vyslán na Hillerskou internátní školu, kde by měl najít sám sebe a srovnat si životní priority. Naslouchat hlasu vlastního srdce bude ale těžší, než si myslel.

Přečtěte si také: Životopisný muzikál tick, tick...BOOM! promítne skutečnou cestu za slávou na Broadwayi

Noví, ale i staří přátelé, studentské večírky a zjištění, že obyčejní lidé nikdy nebudou brát člena královské pokrevní linie za jednoho z nich – to jsou motivy, které mají mladého prince naučit, jak se chovat a koho se do budoucna držet. Karty se ale dramaticky zamíchají ve chvíli, kdy mezi ním a jeho spolužákem Simonem (Omar Rudberg) vznikne něco víc, než pouhé přátelské pouto. Wilhelm se tak ocitá na životní křižovatce a jeho dilema se neustále prohlubuje. Musí si totiž vybrat. Láska nebo povinnost.

Švédský dramatický seriál Mladá modrá krev, který se nápadně podobá prvkům románu Červená, bílá a královsky modrá od Casey Mcquiston, pozná globální publikum již 1. července 2021, kdy se první řada objeví na kartě Netflixu. Vedle hlavních protagonistů usednou do čela divácké pozornosti také Malte Gårdinger, Frida Argento nebo Nikita Uggla.