Televizní seriál Halo, který se chystá pro placenou službu Paramount+, nebude kanonický. Seriál ze sci-fi světa Master Chiefa nebude svázán s oficiálním kontextem série, aby se předešlo konfliktu s hrami a knihami. Místo toho je pro seriál vytvořen vlastní kánon, který studio 343 Industries, které je zodpovědné za vývoj her, označuje jako Halo Silver Timeline.

„Máme jiný kontext a pohled na některé příběhy, které jsme zažili ve hrách,“ řekla Kiki Wolfkill, šéfka transmediální a zábavní divize v 343 Industries. „Označujeme to jako Halo Silver Timeline, abychom se odlišili od hlavního kánonu, ochránili hlavní kánon a televizní příběh. A tím mám na mysli, abychom byli schopni vyvíjet obojí, aniž by se příběhy vzájemně střetávaly.“

Vzhledem k tomu, jak masivní a komplikovaný je kánon Halo s několika hrami, knihami a kdovíčím ještě, není překvapením, že toto rozhodnutí padlo i v případě televizního seriálu. Jak by se jistě fanoušci shodli, seriál, který není vázán tolika kulisami (a pokračujícími příběhy), má větší šanci uspět při vytváření vlastní značky.

Příběh Halo si můžete užít v nedávno vydaném Halo Infinite, které je dostupné pro Xbox Series X/S, Xbox One a PC.

První trailer na seriál Halo