Alfonso Cuarón, jeden z nejlepších mexických režisérů současnosti, má momentálně plné ruce práce s přípravou svého nadcházejícího projektu, kterým tentokrát bude thrillerový seriál Disclamier. A i přestože je talentovaný režisér především filmovým tvůrcem, nebude to poprvé, co se nějakého seriálu ujal. V roce 2014 totiž představil mysteriózní sci-fi drama Believe, která však příliš velký úspěch nezaznamenalo. Disclaimer tak bude režisérovým druhým pokusem, aby prorazil i v seriálovém světě. A nyní už známe jména hlavních dvou představitelů, kteří se v seriálu objeví. Boudou jimi herci Kevin Kline a Cate Blanchett.

Disclaimer bude vznikat pod dohledem Apple TV+, přičemž bude vycházet ze stejnojmenné knihy od Renée Knight. Seriál bude sledovat úspěšnou a respektovanou televizní a dokumentární žurnalistku Catherine Ravenscroft (Cate Blanchett), jejíž práce je založená na odhalování skrytých prohřešků velkých a známých institucí. Když se ale na jejím nočním stolku jednoho dne objeví poutavý román od jistého vdovce (Kevin Kline), tak se zděsí, protože zjistí, že je v něm hlavní postavou. A to v příběhu o její minulosti, kterou považovala za dávno pohřbenou. Příběh knihy tak odhalí její temná tajemství, která si dlouhá léta nechávala jen a jen pro sebe. 

Cuarón se role tvůrce seriálu zhostí na plné obrátky. Nejenže bude jeho výkonným producentem, ale zároveň napíše a zrežíruje i všechny jeho epizody. Do projektu je také zapojený režisérův dvorní kameraman Emmanuel Lubezki, který s Cuarónem pracuje od dob jeho celovečerního debutu jménem Jen s tvým partnerem z roku 1991. Studio Apple TV+ zatím nezveřejnilo oficiální datum vydání. Rozhodně se ale máme na co těšit.