Už za pár dní se konečně dočkáme seriálu Arcane: League of Legends, nadupaně vypadajícího animáku, který vychází ze slavné a veleúspěšné videohry od Riot Games. Děj se zaměří na velice křehkou rovnováhu mezi městy Piltover a Zaun, která jsou taktéž nazývána jako ,,města pokroku“, protože v nich přebývají jedny z největších mozků, jaké svět Runeterra kdy viděl. Ona rovnováha se však ocitne ve vážném ohrožení poté, co dojde k vytvoření hextechu, tedy způsobu, kterým mohou lidé ovládat magii. Děj se tak zaměří na jednotlivé šampiony z obou měst, které fanoušci původní herní předlohy určitě poznají. Nečekejte však žádnou prostoduchou podívanou, i přestože můžeme od seriálu očekávat spoustu akce, zároveň se v něm dočkáme i mnohých morálních dilemat, konverzaček a zkoumání komplexních charakterů. 

A nakolik berou fanoušci celý seriál vážně? Však se zeptejte v Dubaji! Tam totiž došlo k události, ze které musela všem přítomným spadnout brada na zem. Na stavbu Burdž Chalífa, která je zatím tou nejvyšší stavbou světa, byl po padnutí tmy na tři minuty promítán seriálový trailer. Přítomní diváci si ho tak mohli vychutnat na sto šedesáti patrové budově, která má až 828 metrů. To znamená, že Burdž Chalífa se v tu chvíli stala tou vůbec největší obrazovkou na světě. Celá budova tak připomínala stavbu jako z nějaké kyberpunkové sci-fi, odehrávající se v blízké budoucnosti, což i poměrně odpovídá zasazení seriálu. I přestože samotné video je určitě působivé, přesto musíme závidět šťastlivcům, kteří to viděli na vlastní oči. Na samotné video se můžete podívat níže. 

O režii seriálu se postaralo trio Pascal Charrue, Arnaud Delord a Jerome Combe. Dočkáme se v něm herců jako Hailee Steinfeld, Ella PurnellKatie Leung, Kevin Alejandro a mnohých dalších. Celý seriál povedou tvůrci původní herní předlohy, jmenovitě Alex Yee, který je kreativním designerem pro Riot Games, a Christian Linke, ten zas vykonává pozici kreativního ředitele. Na Netflixu se seriálu dočkáme již tuhle neděli, tedy 7. 11. 2021.