Na letní akci Geeked Week se Netflix pochlubil prvním plnohodnotným trailerem na opravdu působivě vyhlížející seriál 1899, ovšem v té době jsme ještě nevěděli, kdy přesně se ho vlastně dočkáme. To však napravuje další netflixová událost, tentokrát Tudum, se kterou přišlo oznámení o oficiálním datu premiéry. Seriál k nám dorazí v Den boje za svobodu a demokracii, tedy 17. 11. 2022. Oznámení tak přišlo v podobě krátkého videa se seriálovými herci, které si můžete pustit výše.

A na co přesně se vlastně můžete těšit? Příběh seriálu 1899 se točí kolem skupiny evropských přistěhovalců, kteří jsou lodí na cestě z Londýna do New Yorku, aby tam mohli najít lepší život. 

Vyhlídky práce v zahraničí jsou pro ně totiž mnohem příznivější. Nikdo však netuší, že jejich cesta se určitou událostí hodně zkomplikuje. Na otevřeném moři totiž narazí na další loď, která převáží jiné migranty. Ovšem následně jejich plavba nabere nečekaný směr. To, co najdou na palubě, změní jejich cestu do zaslíbené země v děsivou noční můru.

Seriál pochází od stejných tvůrců, kteří nám nadělili vynikající seriál Dark, nesmírně populární mysteriózní sérii, která na Netflixu běžela po dobu tří sezón. Tudíž můžeme počítat s další dávkou pořádně temné a tajemné atmosféry, která bude navíc okořeněná určitými sekvencemi nadpřirozena. 

Showrunnery celého seriálu se stalo duo Baran bo Odar a Jantje Friese, která se také postarala o scénář. V seriálu se objeví herci jako Anton Lesser, Alexandre Willaume, Aneurin Barnard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mathilde Ollivier, Miguel Bernardeau, Clara Rosager, Richard Hope a Jonas Bloquet.